Стара Загора

Обучават безплатно осиновени от Общинския приют кучета

240 от преминалите 340 кучета за миналата година през Общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора са били осиновени, съобщи управителят д-р Полина Георгиева. Намерилите нов дом и стопани са повече от предходни години, подчерта тя. В момента обитателите на приюта са 68.
Благодарение на дарителски кампании, организирани от приюта и партньорски организации, за питомците са постъпили множество дарения през 2018 г., сред които и гранули. Доброволци и дарители за животните обаче има не само по празници, а целогодишно, каза още и д-р Георгиева и уточни, че подарената храна е равна по количество на осигурената с бюджетни средства.

Шест къщички за кучетата са подарили покрай Коледа на питомците в приюта учениците от ППМГ „Гео Милев“, а ОДЗ „Райна Княгиня“ е дарило бракуваните си завивки.

От СНЦ „За хората и животните пък“ предлагат безплатно кучешко училище за 6 месеца за всяко осиновено от приюта животно.

Все още не е ясно къде ще бъде пребазиран приютът за безстопанствени животни, който в момента се на мира върху част от предвидена за индустриална зона „Загоре“ територия. Очакванията са обаче, след като бъде преместен, капацитетът му, който сега е за 50 кучета, да бъде увеличен.

Издръжката на Общинския приют е 100 000 лева за година. В него освен управителят д-р Полина Гергиева за кучетата се грижат трима гледачи. На щат има и двама служители, които улавят бездомните кучета и ги настаняват в приюта. Радио Стара Загора

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com