Образователният министър е на работно посещение в Стара Загора

На работно посещение в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в Стара Загора е министърът на образованието Красимир Вълчев.

Ковид ситуацията и образователният процес, както и възможностите за дистанционно обучение са били част от обсъдените въпроси на срещата с ръководството и учителите, разясни областният управител Гергана Микова. По думите й, преподавателите от НПГВМ, както и повечето им колеги от областта, имат готовност да преминат на дистанционна форма, но мнението им е, че най-доброто за образователния процес е присъственото обучение, съобразено обаче със ситуацията около корона кризата.

Министър Вълчев е посетил общежитията към училището, запознал се е с въведените противоепидемични мерки и тяхното спазване.

В Старозагорска област не е достигнат препоръчителния процент, при който учениците трябва да преминат изцяло в електронна среда на обучение. Към момента прагът на заболеваемостта в региона е около 10%, а според препоръките на ресорните министерства, той трябва да бъде 15, за да се премине към дистанционна форма на образование.

Микова припомни, че право на решение за онлайн обучение имат и самите училища.

Преди дни, министър-председателят Бойко Борисов възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

Старозагорският Областент медицински щаб ще заседава утре следобед, информира още Гергана Микова. Дарик

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com