Стара Загора

Област Стара Загора с три награди от Националната конференция за дуално образование

В София, в хотел Балкан се проведе ВТОРА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – ПЪТ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, организирана от проект ДОМИНО и Министерството на образованието и науката. На конференцията присъстваха и взеха участие Н.Пр. Мюриел Берсе-Коен, Посланик на Швейцария в България, Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката, Лиляна Иванова, Зам.-министър на икономиката, екипът на проект ДОМИНО, директори на професионални гимназии с представители фирми – техни партньори и представители на други международни, национални и регионални участници в проекта. Регион Стара Загора участваше във форума с най-голямата група – Иванка Сотирова, Зам.-кмет на Община Стара Загора, Татяна Димитрова, директор на РУО, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, директорите на четирите професионални гимназии, техни бизнес партньори и завършили ученици от  ДОМИНО.

 Първан Симеонов от социологическа агенция Галъп Интернешънъл представи резултатите от мащабно социологическо проучване на тема Основни тенденции и нагласи на работодателите към дуалното обучение.  Петя Евтимова, ръководител на проект ДОМИНО представи резултатите от четиригодишната работа на проект ДОМИНО и на практическото ръководство за дуално обучение.  Олег Стоилов взе участие в Панел 1 Партньорството е пътят на успеха: Българският и швейцарският опит, заедно с Васил Радойновски,   ръководител на секретариата на Българо-швейцарска търговска камара и други участници в ДОМИНО.  В този панел беше представена кратката версия на филма за дуалното обучение в Старозагорски регион, изработен от екип на ТПП – Стара Загора. В следващите панели се представиха гледните точки на управляващите и бизнеса, на ученици завършили първите паралелки в ДОМИНО и на швейцарските партньори на проекта.  

На стилна церемония бяха раздадени награди на отличени участници в ДОМИНО. Регион Стара Загора получи три от наградите. ТПП – Стара Загора – за най-активна регионална търговска камара в осъществяване на връзката между бизнеса и училищата за въвеждане на дуалното обучение,  професионална гимназия Иван Хаджиенов, Казанлък – за  първата професионална гимназия, включила се в проект ДОМИНО,  и Арсенал АД, Казанлък – за фирма, назначила най-много ученици след завършване на дуално обучение.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com