Сватби

Областният управител оспорва решението на съветниците за „Бедечка”

Областният управител Гергана Микова оспорва решението на Старозагорския Общински съвет във връзка с проект за изменение на ОУП за „Бедечка”. Спорът е отнесен към Административния съд .

Решението  беше прието на 28 септември по време на сесия на местния парламент и гласи: „Одобрява проект за изменение на действащия Общ устройствен план (ОУП) на гр. Стара Загора и прилежащите крайградски територии, одобрен с Решение №1158 по Протокол 55 от 26.05.2011 г. на Общински съвет Стара Загора, в частта му за квартал/парк „Бедечка“ при граници: юг – ул. „Христина Морфова“, север – алеята на предприятие „Труд“, запад – ул. „Иван Вазов“, изток – ул. „Хан Тервел“.

Мотивите на областния управител Гергана Микова за оспорване на решението са, че проектът е различен от този, за който бе проведено обществено обсъждане  в края на месец януари тази година.

„Това не е оспорване по същество, а е спор по процедура. Интерпретациите на съветниците от левицата са опит да се възползват от една стандартна процедура, каквато е административният контрол по отношение на актовете на всички общински съвети в областта”, коментира пред Дарик Микова  разпространеното становище на съветниците от БСП, в което те заявяват: „Предупредихме, че мнозинството на ГЕРБ нарушава закона, заповедта на областния управител за „Бедечка“ го потвърди”. Микова определи това като „опит от страна на БСП да яхнат вълненията на старозагорци за казуса „Бедечка”. darik

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com