Стара Загора

Номинираха директора на Държавна опера – Стара Загора, Огнян Драганов, за Наградата “Стара Загора”

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан председателства Инициативния комитет, номинирал директора на Държавна опера – Стара Загора, Огнян Драганов, за Наградата “Стара Загора”. Пълният текст на номинацията и кои останали личности от града са я подкрепили, може да видите в прикачения файл.

Напомням Ви и за предстоящите събития на Старозагорска митрополия.

18 април /четвъртък/ – 18:00 часа – Международен младежки център – Красивите лица на Стара Загора – Срещи с видни земляци – Среща с митрополит Киприан. Срещите-разговори са организирани от сайта за изкуство, образование и култура www.dolap.bg и се провеждат със съдействието на община Стара Загора.

19 април /петък/ – 10:00 часа – Митрополитски дом – Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отправи архипастирския си благослов за Възкресение Христово и ще отговаря на въпросите на журналисти. Моля тези от Вас, които желаят предварително текста на посланието му да се свържат с мен.

Велики четвъртък – 25 април:

11:30 часа – Катедрален храм „Св. Николай“ – боядисване на яйца с децата, посещаващи неделните училища

12:30 – XII ОУ „Стефан Караджа“, кв. Лозенец – боядисване на яйца с учениците, изучаващи религия

В момента се изготвя програмата за посрещането на Благодатния огън от Йерусалим. По предварителна информация се очаква то да се случи на площада пред сградата на Общината в нощта срещу Възкресение Христово. При доуточняване на събитията и часовете за провеждането им, ще бъдете информирани своевременно.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com