„Новогодишна наздравица в Операта” на 31 декември

В навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18.00 часа Държавна опера – Стара Загора ще представи „Новогодишна наздравица в Операта“.

Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключително успешната за Държавна опера – Стара Загора творческа 2018 година, организира се за трета поредна година и е своеобразен жест към почитателите на оперното и балетното изкуство.

Всички зрители, които изберат да започнат своето празнично новогодишно тържество от уютната зала на Старозагорската опера, ще имат възможността да повдигнат настроението си с богата и атрактивна програма, представена от солистите, оркестъра и балета на Държавна опера – Стара Загора.

Тази година специални участници са любимият актьор Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов.

Участват и солистите на Държавна опера – Стара Загора Офелия Христова, Ивайло Джуров, Елена Петрова, Яница Нешева, Георги Динев, Емилия Джурова, Ивайло Йовчев. Ще прозвучат популярни оркестрови пиеси, арии, дуети, ансамбли от опери, оперети и мюзикъли на Гаетано Доницети, Жорж Бизе, Жак Офенбах, Йохан Щраус, Имре Калман, Франц Лехар, Дейл Васерман и др.

Празничното великолепие ще бъде допълнено от изпълненията на Балета на Държавна опера – Стара Загора на фрагменти от балетите „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“, „Фантастичното дюкянче“. В цената на билета за Новогодишния концерт е включен кетъринг. По традиция ще бъде разиграна празнична томбола с награди.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com