Сватби

Новият общински съвет в Стара Загора ще положи клетва на 5 октомври

На 5 октомври новоизбраният 51-членен общински съвет в Стара Загора ще положи клетва и ще избере свой председател, съобщи областният управител Георги Ранов, който вече е издал заповед съобразно разпоредбите на Закона за местната власт и местната администрация. Текстът ще бъде прочетен от губернатора след като председателят или представител на Общинската избирателна комисия връчи удостоверенията.Клетва полага и избраният кмет, в част от общините той ще получи и специално изработена огърлица.

Първото заседание по закон се ръководи от най-възрастният съветник, в Стара Загора това е 72-годишният инженер Кольо Димов от групата на БСП-Лява България.

На това заседание се очаква да бъде избран „първият сред равните“, по закон това трябва да стане с таен вот. За избран се счита получилият повече от половината положителни гласове

От групата на ГЕРБ, която има 27 души авансово съобщиха че ще издигнат кандидатурата на досегашния ръководител Емил Христов, който е и общински лидер на партията.

От 5 до 9 октомври включително ще трябва да бъдат проведени първите заседания на всички 11 общини в Старозагорска област, единствено под въпрос е община Павел баня, където от ДПС заявиха , че ще обжалват пред Административен съд – Стара Загора резултатите от балотажа между техният фаворит Иса Бесоолу и досегашният градоначалник Станимир Радевски. Крайният резултат е 39 бюлетини в повече за Радевски. Жалба до АС ще депозират до края на седмицата и от Реформаторския блок в Стара Загора, тя е срещу резултатите от избора за съветници.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com