Неофициално: Живко Тодоров ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора

Заседание на Изпълнителната комисия на управляващата партия ГЕРБ снощи е взела решение да се изпратят указания до общинските организации по места до седмица да стартират номинациите за кандидатите на партията за кметове и общински съветници. Процесът трябва да приключи до 10 август. Имената на кандидатите ще са ясни в началото на септември.

Още от сега обаче е ясно, че партията ще заложи отново на кметовете си в София – Йорсанка Фандъкова, Варна – Иван Портних, Бургас – Димитър Николов и Стара Загора – Живко Тодоров, съобщи в централната си новинарска емисия на 11 юли bTV. Ако бъде официално издигнат, Живко Тодоров ще се бори за трети кметски мандат в Града на липите. Опонентът на Живко Тодоров за кметското място в Стара Загора от страна БСП все още не е известен. Преди седмица депутатът от левицата Георги Гьоков изрази лично мнение, че най-добре е партията на социалистите в Стара Загора да покрепи независима кандидатура.

В София най-вероятно Фандъкова ще се изправи срещу Мая Манолова, която ще се яви като независим кандидат и срещу депутатът от левицата Георги Свиленски.

В Пловдив ГЕРБ няма да подкрепи досегашният си кмет Иван Тотев и вероятно ще издигне кандидатурата на областния управител Здравко Димитров. НФСБ ще издигне в Града на тепетата Славчо Николов, ВМРО Александър Сиди, а кандидатът на БСП все още е неизвестен.

В Кърджали ДПС ще заложи отново на Хасан Азис, а ГЕРБ ще издигне кандидатурата на областният управител Никола Чанев.

Изборите ще се проведат на 27 октомври, а евентуалните балотажи по места са насрочени за 3 ноември с указ на президента Румен Радев.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com