На 8 години затвор осъдиха мъж за кражба на злато и пари от жилище

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 37-годишен мъж на 8 години затвор за кражба на злато и пари от жилище за близо 1 500 лева.

Районен съд – Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Наложено му било наказание „лишаване от свобода” за срок от 12 години при първоначален „строг“ режим, а след редукцията присъдата му е намалена с 1/3 и той е осъден на „лишаване от свобода” за срок от 8 години при първоначален „строг“ режим.

37-годишният мъж бил освободен от затвора през лятото на миналата година. В края на октомври пострадалата излязла от дома си, като заключила входната врата на апартамента. Около полунощ мъжът забелязал, че на един от прозорците на първия етаж имало метална решетка. Видял, че в жилището не свети, качил се по металната решетка до терасата на втория етаж, хванал се за парапета и се прехвърлил в апартамента. 

След като разбил затварящия механизъм на вратата и влязъл в жилището, мъжът откраднал 350 лева, дамски обеци и дамски пръстен, изработени от 14 – каратово злато, както и още три златни дамски пръстена, всичко на стойност 1 490 лева.

Присъдата на Районен съд – Стара Загора подлежи на жалба и/или протест пред Окръжен съд – Стара Загора.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com