Стара Загора

На 20 март имен ден празнуват…

На 20 март православната църква почита паметта на Св. мъченица Фотина.

Св. Фотина е същата онази самарянка, която според Евангелието говорила с Христа при Иакововия извор. По онова време самаряните живеели на север от Иудея в палестинската ивица от Средиземно море до река Йордан. Самаряните не са израилтяни, а смес между асирийски преселници и завареното от тях немногочислено израилско население. Те признавали само Моисеевото петокнижие, без останалата част от Стария Завет. Но тъй като асирийците били идолопоклонници, то и самаряните твърде много извращавали вярата. Затова била и голяма враждата им с иудеите, които се стараели ревностно да пазят чистотата на своята вяра.

Имен ден празнуват Светла, Светлозара, Светлозар

Светла
• Светла е славянско име, което означава светла.

Значение на буквите в името
С желание за силна позиция и финансова сигурност, здрав разум, раздразнителност, склонност към командване, понякога капризност.
В лекота в комуникацията, възможност за бързо установяване на контакт, реално възприемане на реалността, единство с природата, творческа личност.
Е желание за себеизразяване, необходимост за взаимен обмен на идеи, тенденция да посредничи в конфликтни ситуации, прозрение, интуитивно разбиране на тайните на света, понякога – прекалена приказливост.
Т творческа личност, чувствителен характер, интуиция, стремеж към непрекъснато търсене на истината, символът на кръста напомня за преходността на живота и затова не отлагат нещата, които могат да се свършат сега.
Л рафинирано разбиране за красота, изключителни художествени и артистични способности, желание да се споделят знанията и чувствата с партньора, предупреждение за недопустимостта на бързо пропилян живот и необходимост да се намери истинската цел в живота.
А символ на началото, силата и желанието да започнеш нещо и да го осъществиш, желание за духовен и физически комфорт.
SmolyanNews.com

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com