Стара Загора

Над 130 сигнала за три дни на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора  0800 157 37

На , от 20  до 22 февруари са подадени над 130 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 52.

За бездомни и агресивни кучета са постъпили 5 обаждания от граждани, на които са реагирали екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. Подадена е информация и за нехуманно отношение към домашни любимци, но нарушения не са констатирани. Гражданин е подал оплакване, че на адрес ул. „Дванадесети пехотен полк“ №3 се отглежда куче без съгласието на Етажната собственост. На сигнала е реагирал служител на Отдел „Правно нормативно обслужване“. След проверка е уставено, че въпросното животно има всички необходими документи и разрешение от съседите не е необходимо.

На Горещия телефон е съобщено за системно хранене на улични котки около търговски обекти на ул. „И. Мирчев“ №6. Екип на „Контрол, екология и чистота“ са посетили адреса, но не са установили нарушители към момента.

След подадена информация за поставяне на знаци, забраняващи паркиране, е извършена проверка в района на пространство, североизточно от езеро „Загорка“. На сигнализиралия гражданин е върната информация, че табелите се поставят законно след становище на Комисия по безопасност на движението. В близост до споменатото място предстои да се създаде градинка с тревни площи, а паркиране на автомобили може да се осъществява в пространство по пътя към село Люляк. Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов и общински служители от „Озеленяване и комунални дейности“ и „Пътни знаци и сигнализация“ са установили замърсяване в района, за което е разпоредено почистване от пръст и битови отпадъци.

През седмицата е била счупена чешмичка и замърсен шадраван на бул. „Митрополит Методий Кусев“.

Екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“, заедно със служители на „ВиК“ – Стара Загора, са отреагирали на подадена информация за наводнен подлез в кв. „Индустриален“, под бул. „Патриарх Евтимий“.

Към Дирекция „Социално подпомагане“ е насочен сигнал за бездомник, който обитава тавански помещения на адрес „Августра Траяна“ №14.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com