Сватби

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено в Стара Загора и Бургас

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в Бургас и Стара Загора, съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда. Стойностите на фини прахови частици са съответно 1,11 и 1,3 пъти над средноденонощната норма за фини прахови частици.

В събота /21 ноември/ наднормено запрашаване е регистрирано в седем града в страната – Варна, Враца, Видин, Плевен, Пловдив, Русе и Стара Загора, сочат публикувани днес данни в интернет страницата на ИАОС. Превишенията на средноденонощната норма за съдържание на фини прахови частици във въздуха са между 1,05 и 2,27 пъти, като най-високи са в пловдивския квартал “Тракия”.

В петък /20 ноември/ са измерени наднормени стойности на азотен диоксид във въздуха на пловдивския квартал “Тракия” – 1,03 пъти, както и превишение на средноденонощната норма за фини прахови частици – 2,37 пъти. Според специалистите от РИОСВ-Пловдив причини за превишенията на нормите за азотен диоксид са задържане и натрупване на замърсяване от интензивен автотранспорт.

В същия ден наднормено запрашаване на въздуха е регистрирано в 11 града – Благоевград, Бургас, Видин, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора, Сливен, Кърджали и Шумен, като най-високи са стойностите в пловдивския квартал “Тракия”.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com