Монтират още антипаркинг колчета по тротоарите в Стара Загора

В Община Стара Загора се състоя заседание на Комисията по безопасност на движението. На него бяха разгледани 36 молби, предложения, жалби и сигнали от граждани и институции. Част от постъпилите заявления са относно изграждане на пешеходни пътеки и изкуствени неравности в различни части от уличната мрежа на града.

Обсъдени бяха и предложения за монтиране на пътни знаци за въвеждане на забрана за престой и паркиране, знаци за ограничение на скоростта, знаци, указващи пешеходна пътека и един пътен знак, забраняващ влизането на товарни автомобили над 12 тона в село Загоре. Също така бяха разгледани молби от граждани за монтиране на антипаркинг елементи (скоби или колчета) пред гаражи и търговски обекти за ограничаване достъпа на ППС.

Комисията подкрепи предложенията за монтиране на антипаркинг колчета по тротоари, с цел предотвратяване предпоставките от възникване на ПТП с участието на пешеходци.

Обсъдени бяха предложения и за въвеждане на определени участъци с концентрация на ППС в границите на Зелената зона.

Две от постъпилите предложения засягат монтирането на сферични огледала поради намалена видимост на кръстовища.

Комисията по безопасност на движението излиза с положителни становища за сигналите, за които има правомощия. Останалите сигнали ще бъдат насочени към компетентните органи. Гражданите, подали заявления, ще получат обратна информация за взетите решения.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com