Свържете се с нас

Стара Загора

Може да се обсъди отново маршрута на специализирания микробус за хората с увреждания в Стара Загора

Published

on

„Не е проблем да се направи нова среща с хората от Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в Стара Загора, за да се изяснят допълнителни точки от града, които искат да посетят и да се включат в маршрута на специализирания микробус“. Това коментира за Радио Стара Загора Гергана Тодорова, директор на Домашен социален патронаж към община Стара Загора. Институцията стопанисва микробуса и се грижи за графика на придвижване от юли миналата година. Повод за коментара е оплакване на потребител от Дома се оплака, че маршрута на микробуса не е съобразен с нуждите на хората с увреждания, които имат необходимост от повече време примерно когато пазаруват.

Гергана Тодорова, добави, че до нея не е стигала такава информация, но не изключва нова среща с потребителите на Дома, за да се изяснят нуждите им от транспорт.

„При установяване на нарушения на въведените организация от водачите на автобуса ще бъдат предприети административни мерки“, каза още директорът на Социалния патронаж.

Тя обаче припомни, че специализирания превоз се използва от хора с физически увреждания от целия град. Прави се максималното, за да се удовлетворят нуждите на всички.

Микробусът обслужва трудноподвижни и възрастни хора, хора претърпели злополука, предоставя специализиран транспорт с електрохидравлична рампа за инвалидни колички. Когато човек трябва да стигне на време за преглед, медицински процедури или работното си място е важно да може да разчита на специализирана помощ. Затова е и създадена услугата от адрес до адрес. Бяха направени срещи с Дома и те посочиха местата, които обикновено искат да посещават.“, каза Тодорова.

Тя припомни, че микробусът няма почивен ден, ползва се и делници и празници.

Пътува по график, поставен на видно място в Дома. В маршрутите са включени големи търговски вериги, административни институции, банки, културни центрове, централен кооперативен пазар и други и отдалечени точни на града. БНР

Продължете с четенето

Стара Загора

„Берое“ отново отваря фенмагазина и ще продава абонаментни карти

Published

on

ПФК „Берое“ стартира продажба на абонаментни карти за оставащата част от домакинските срещи от сезон 2023-2024 г., съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.
Картите ще се продават от четвъртък (22 февруари) в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход). Магазинът ще работи до събота включително (14-18 ч.)
В деня на мача срещу „Лудогорец“ (26.02) абонаментни карти ще може да закупите и от билетната каса на южния вход.
Цените са както следва:
Обикновена абонаментна карта: 50 лв.
ВИП карта: 300 лв.
Продължете с четенето

Стара Загора

Двойно вдигат таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора

Published

on

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинската администрация. Така един час престой за автомобил вече ще струва два лева, ако предложението бъде одобрено на предстоящата в края на месеца сесия на местния общински съвет. За Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт. И е най-ниската в страната.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Продължете с четенето

Стара Загора

Условна присъда получи бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Published

on

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в хода на досъдебното производство между Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника на мъжа. Това става ясно от писмен отговор до Радио Стара Загора от Окръжен съд – Стара Загора.

Пред Съда извършителят е признал вината си за това, че на 28 ноември, миналата година без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните средства, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Количеството е било в особено големи разбери  – марихуана с общо тегло малко над 15 килограма, на стойност над 300 000 лева.  

Издадена условна присъда  от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок. Освен това мъжът ще заплати и глоба от 10 000 лева. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com