Стара Загора

Мними богаташи с лимузини мамят хората по магистралите

Спират шофьори и им искат пари, защото били обрани в български хотел

Пореден случай на измама, този път извършвана на магистралите у нас и без съмнение хитро замислена, с голяма доза шанс за успех, особено ако жертвите са по-лакоми и наивни. Това обяснява в рубриката „Моята новина” на Нова телевизия българин, попаднал два пъти на измамата.

Веднъж бил спрян на магистрала „Тракия”, втори път- на магистрала „Струма”. Ето и неговия разказ:

Случките са идентични и схемата е следната – в аварийната лента с включени аварийни светлини се движеше много бавно много скъп автомобил (последен модел Мерцедес и Ауди съответно) и от шофьорското място ръкомаха човек за помощ.

След като спрях видях че в колата има 4 човека очевидно от ромски произход, но доста скъпо облечени. Говореха на развален английски и в двата случая ми обясняваха, че са милионери и имат страшно много пари, но са ги обрали в хотела и им трябват български пари за да се приберат до Турция …

Предлагат някакви пръстени и телефони и искат пари в замяна – почват от висока цена – 500лв. после смъкват до колкото имаш … И двата пъти ми обясняваха колко са богати, показват визитки на измислени фирми и повтарят “I am millionaire, German businessman” и така нататък. Пари не съм им давал, но според мен това си е чиста проба измама и има хора, които се подлъгват.

Очевидно, ако получат пари, измамниците ще оставят залог, но той вероятно няма да струва и един лев. Има фалшификати, които трудно се разпознават, особено в такава обстановка и за кратко време. Така че бъдете внимателни.

 

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com