Младежи агитират за борба със СПИН

Световният ден за борба със СПИН ежегодно се отбелязва на 1 декември и е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ, а също и оплакването на загиналите от болестта. Тази година Европейската седмица за изследване на СПИН и хепатити е под мотото „Узнай своя статус”

И тази година младежите от Младежки общински съвет ще отбележат Световния ден за борба със СПИН/ХИВ.

На 30 ноември от 19.00 часа зала Младежки дом ще се проведе Вечер посветена на борбата със СПИН/ХИВ. Ще има викторина, презентации и лекция по темата. Във фоайето ще работи и Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ /СПИН.

На 1 декември в парк „Пети октомври“ от 11.30 часа  ще се открие  изложба – Art Isn’t Dismissed by Sickness. Тя е по проект на Младежки общински съвет, подкрепен от Младежка банка, Обществен дарителски фонд  и изпълнен от младите хора.

Чрез него  младежите искат се  да повиши  се осведомеността за ХИВ/СПИН и да покажат, че стигмата е преодолима. Следвайки мотото „Незнанието е най-големият риск“,   приканват хората да се замислят дали  воденето на сексуален животq  без да се вземат превантивни меркиq  си заслужават живот на хапчета. Не са важни годините в живота, важен е животът в годините.

След откриването на изложбата, от 12.00 часа младежите ще проведат  превантивна акция в мол „Галерия“, която ще завърши с флашмоб.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com