Стара Загора

Млада старозагорка загина в пътен инцидент в САЩ, набират се средства за връщане на тялото й в България

Помогнете да съберем по-бързо средствата! – обръщат се младежи към представителите на бизнеса в Стара Загора

Отвъд океана долетя тъжна вест. Джоана Иванова – една млада старозагорка, завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан“, която от 2014 г. учи в престижния колеж „Берия“ в едноименния американски град в щата Кентъки, е загинала на 27 октомври в пътен инцидент, съобщиха нейни колеги и близки.

Усмихнатото момиче приживе озаряваше всички край себе си с невероятната си жизненост, доброта и любов. Джоана беше обичана и имаше много приятели в България и в САЩ – пише в нейна памет друг българин в САЩ – Петър Божинов.  Той е инициирал кампания за набиране на средства за връщане на тялото на старозагорката в България, за да могат родителите й да се простят с нея и да бъде погребана в родната й Стара Загора. Дарения могат да бъдат направени директно в портала gofundme.com на адрес https://www.gofundme.com/dzhoana.

„Семейството на Джоана се бори с най-трудната загуба на живота си. Думите не могат да опишат болката на нейните родители. Последното нещо, което искаме да ги тревожи в този момент, е финансовата тежест по превоза на Джоана и нейните вещи обратно в България и разходите за погребението й. Получените средства ще бъдат предоставени директно на родителите на Джоана – Светлана и Ваньо Иванови“ – се казва в обръщението на Петър Божинов.

Необходимата целева сума на дарителската кампания е 20 000 долара. До момента от близо 50 дарители са събрани първите 2000 долара. Сумите, които се даряват, варират от USD 5 до USD 250.

За да се ускори събирането на средствата, млади старозагорци призовават чрез медиите в набирането им да се включат и представители на старозагорския бизнес.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com