Сватби

Михаил МИХАЙЛОВ, кандидат за кмет на Стара Загора от ПП „Атака“: Ще работя безкористно за нормален живот на старозагорци

– Г-н Михайлов, как стартира кампанията на „Атака“ в Стара Загора?
– „Атака“-Стара Загора стартира предизборната си кампания за Местни избори 2015 не с пищни тържества, с тържествени събрания в огромни зали, препълнени с извозени служители и задължени от партийните ръководства от близки села и квартали „симпатизанти“, а с допитване до старозагорци. Атакистите чрез анкетата „АТАКА ви пита?“ се интересуват от реалния живот и мнението на хората. Най-важният критерий за добрата работа на Общината е удовлетвореността на гражданите, като това поставя на водещо място и грижата за подобряване на административното обслужване на населението.

– Защо „Чистота и достойнство“ е надсловът на кампанията в Стара Загора?

– Гласувайте за „Атака“, която е вашият сигурен гарант за чистота и достойнство в бъдещото управление на Общината, за чистота и морал в политиката, за достоен живот на старозагорци.

Стара Загора е град-мъченик не само от старозагорското клане и опожаряване до основи през 1877 г., извършено от турските пълчища, а и от дългогодишното обгазяване с вредни емисии от утилизацията (унищожаването) на боеприпаси, излезли от употреба. „Атака“ бе единствената партия, която първа поведе битката за чист въздух през юни 2006 г. на организиран от мен митинг-шествие. На него присъства националният водач на партията Волен Сидеров и бе приветстван от хиляди старозагорци. През последните дни получавам множество сигнали от старозагорци, които изразяват тревогата си, че има нови договори за продължаване на утилизацията на боеприпаси, и замърсяването и обгазяването на града продължава. Предстои да отправим такова питане чрез народните представители на „Атака“ към военния министър!
Чистота по улиците и прекратяване на замърсяващото презастрояване, както и изсичането на дървесни видове на територията на общината също е наболял проблем.

Достойнство – това е качеството на живот на съгражданите ни, лесен достъп до административните услуги, достойно заплащане на труда, достойни старини. Живот в община с добра инфраструктура. Да живеем, а не да оцеляваме!

– Кои са основните акценти в управленската програма за мандат 2015-2019?

– В Общински съвет Стара Загора ние от „Атака“ ще продължим прилагането на националната политика на партията на местно ниво. От създаването на партията през 2005 г. досега една от основните точки на управленската програма на националистите е провеждането на референдуми по всички въпроси, засягащи повече от 10% от населението.

АКО БЪДА ИЗБРАН ЗА КМЕТ НА СТАРА ЗАГОРА НЯМА ДА ДОПУСНА ПРИЕМАНЕТО НА НЕЛЕГАЛНИ ПРИШЪЛЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА! Стара Загора е град-мъченик, жертва на клане, извършено от освирепелите орди на Сюлейман паша. Само преди 138 години 14 500 православни християни биват зверски изклани от ислямистите. Предстои да бъде издигнат и паметник на големия български владетел Тервел, спасил Европа преди повече от хилядолетие от ислямизация и нашествие на арабите. Сега пред очите ни се случва същото – НОВО ИСЛЯМИСТКО ПРЕСЕЛЕНИЕ на 21 век, и единствената партия, която от години говори по този жизнено важен за оцеляването на българите въпрос е „Атака“. Аз няма да допусна подмяна на населението на древна Стара Загора с арабско-африканско такова.

5000 ЛЕВА ЗА СЕМЕЙСТВА НА РОДИТЕЛИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПРИ РАЖДАНЕ НА ПЪРВО ДЕТЕ – ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ е друг акцент от програмата ни.

Стара Загора спешно се нуждае от ОПТИМИЗИРАНЕ НА ТРАНСПОРТАНАТА СХЕМА. Транспортът е динамична величина и се нуждае от постоянни промени спрямо изискванията на общината.
ИМА И СПЕШНА НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПРОМЕНИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ВИК СЕКТОРА В ОБЩИНАТА. Старозагорци плащат години наред най-скъпата вода в България – около 3 лв/куб. Още по времето на тройната коалиция БСП-ДПС-НДСВ, която „Атака“ свали от власт, са сключени престъпни договори без конкурс с частни фирми, ощетяващи и до днес община и граждани. В следващия мандат на местното самоуправление „Атака“ отново ще продължи работата за прекратяване на неизгодните договори. Както и за заработването на двата вече готови МВЕЦ-ове, плод на 20-годишна работа на хидроинженер Стефан Георгиев, дългогодишен ръководител на ВиК-Стара Загора, в полза на старозагорци. В момента, според информацията, с която разполагам, те работят, въпреки че благодарение на „Атака“ Общински съвет не взе решение за издаване на ПУП и прокарване на високоволтов кабел за свързване с ЕВН. Договорът, сключен с „ВиК“, е изключително ограбващ населението на Стара Загора, като печалбата от енергията, генерирана и продавана на ЕРП-то в града, е 90% за частната фирма и едва 10% за собственика на съоръжението – „ВиК“-Стара Загора.
– „Атака“ вече два мандата председателства Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания в местния парламент. Какви са постиженията и основните проблеми в сферата на духовността?
– Най-отговорно мога да заявя, че културният календар на нашата община е един от най-добрите в България. Насочен е както към патриотичното възпитание на младите хора, така и към всички интелектуални и социални групи. Въпреки унизително ниските заплати на работещите в държавните и общински културни институти, старозагорските творци създават висок художествен продукт и продължават да популяризират българската история и култура у нас и в чужбина. В следващия мандат „Атака“ ще продължи да настоява за достойно възнаграждение на работещите в сектор „Култура“, за определяне на значително по-голям бюджет за издръжка и финансиране на творческата дейност на културните институти в общината.

– Вашето послание към старозагорци?

– Уважаеми старозагорци, българи. За пореден път „Атака“-Стара Загора ще участва в изборите за местна власт. Уверявам ви, че няма да отстъпя от своите принципи на честност и последователност!
Аз, като кандидат за кмет на Община Стара Загора, ще работя безкористно за нормален живот на всички нас. Стига клишета, стига хвалби от всички управляващи колко сме стабилни, какви отличници сме, колко послушни сме и колко ни харесват в Брюксел! Тази лъжа и измама отдавна не върви! Ние сме най-бедната, най-колониалната и най-зависимата страна в ЕС! При така провежданата национална политика на България, несериозно е да ви обещавам просперитет и светло бъдеще. Стара Загора също е обхваната от обезлюдяване, липса на работни места и бедност. В предишния мандат на общинския съвет 2011-2015 приехме редица полезни за обществото предложения, реализирахме успешни проекти. Гарантирам ви, че в следващия мандат ще се боря против продажбата на общински имоти, против презастрояването на града ни. Ще направя всичко възможно за построяването на общински жилища, чрез публично-частно партньорство, за създаване на общински предприятия, които да спрат източването на Общината. Ще работя за подобряване инфраструктурата по кварталите и селата. Прекратяване на всички неизгодни договори на Общината с частни фирми и не на последно място – протекции за местния бизнес. Очаквам всички ваши градивни предложения и идеи за бъдещето управление и развитие на Стара Загора.

„Атака“ призовава всички българи да не се поддават на поръчковите и тлъсто платени социологически манипулатори, които още в близките дни ще започнат да ви обявяват резултатите от изборите на 25 октомври. Не разпилявайте патриотичния вот, давайки гласа си за отломките от „Атака“, сдружени в измислени партии и коалиции, защото тяхната цел е да няма национализъм в България.

НБП

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com