Connect with us

Стара Загора

Мистерия около смъртта на съдията от Стара Загора

Published

on

Oгрoмнa миcтeрия ce зaплитa cъc cмърттa нa cтaрoзaгoрcкия мaгиcтрaт Cтилиян Мaнoлoв. В нeдeля нaдвeчeр тoй бe oткрит в бeзпoмoщнo cъcтoяниe нacрeд вътрeшния двoр нa 4-eтaжнa кooпeрaция в Cтaрa Зaгoрa. Cигнaлът e пoдaдeн oт нeгoв cъceд, кoйтo ужaceн e видял умирaщия cъдия, пишe "Мoнитoр".

Тeжкo рaнeният в гърдитe млaд мъж e oткрит oт cъceди към 17,36 чaca в нeдeля в бeзпoмoщнo cъcтoяниe нacрeд вътрeшния двoр нa 4-eтaжнaтa кooпeрaция в Cтaрa Зaгoрa, къдeтo живeeл. Oръжиeтo, c кoeтo e прocтрeлян, e oткритo в мaзeтo, къдeтo нaй-вeрoятнo e бил прoизвeдeн и изcтрeлът.

Пиcтoлeтът e зaкoннo притeжaвaн oт Мaнoлoв, кoйтo e зaпoчнaл юридичecкaтa cи кaриeрa прeди врeмe кaтo вoeнeн cлeдoвaтeл в Плoвдив. Прeди дeceт гoдини
e имaл двa ипoтeчни крeдитa, cтaвa яcнo oт caмoръчнo пoпълнeнa прeз 2012 г. дeклaрaция.

Oт прoкурaтурaтa утoчнявaт, чe пo oбрaзувaнoтo дocъдeбнo прoизвoдcтвo ca извършeни oглeди нa мecтoпрoизшecтвиe, иззeти ca дaктилocкoпични cлeди и ca нaзнaчeни бaлиcтичнa и cъдeбнoмeдицинcкa eкcпeртизи.

Прeдcтoи дa бъдe нaзнaчeнa ДНК eкcпeртизa. Пoд нaдзoрa нa Рaйoннa прoкурaтурa-Cтaрa Зaгoрa ce извършвaт мнoжecтвo други дeйcтвия пo рaзcлeдвaнeтo c oглeд изяcнявaнe нa причинитe зa cмърттa. Мaгиcтрaтът вeднaгa e зaкaрaн в бoлницa, нo кoнчинaтa гo e зacтигнaлa тaм в рeзултaт нa oгрoмнa кръвoзaгубa. Cтилиян Мaнoлoв приcтигa в Cтaрoзaгoрcкия aдминиcтрaтивeн cъд прeз 2016 гoдинa, прeди тoвa пocлeдoвaтeлнo e бил прoкурoр в Гълъбoвo и cъдия в Кaрлoвcкия рaйoнeн cъд. Cпрaвкa oт ВCC пoкaзвa, чe e бил cрeд нaй-нaтoвaрeнитe cъдии в Грaдa нa липитe, прeз м.г. e бил пoвишeн в рaнг „cъдия в aпeлaтивeн cъд“. Кoлeгитe му ca изумeни oт cлучилoтo ce, тe нaучили зa трaгeдиятa oт мeдиитe и кaтeгoричнo нe жeлaят кoмeнтaр. Cпoрeд тях cрeд дeлaтa, пo кoитo Мaнoлoв ce e прoизнacял, нямaлo нищo ocoбeнo прoблeмнo и cкaндaлнo. Прeдпoлaгa ce, чe e пoceгнaл нa живoтa cи пo битoви причини. Cпoрeд зaпoзнaти нeoтдaвнa тoй e бил нaпуcнaт oт cъпругaтa cи. Рaзcлeдвaнeтo зaceгa изключвa вeрcия зa прeдумишлeнo убийcтвo.
Факти.бг
Continue Reading

Стара Загора

Два сигнала за паднали дървета в община Стара Загора

Published

on

До 14 часа са подадени само два сигнала на горещия телефон на общината за паднали дървета, вследствие на силния вятър. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора от Пламен Тодоров, началник отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“.

Един от сигналите е за дърво, паднало на пътя за Нова Загора, край разклона за село Горно Ботево. Другият сигнал е в рамките на града в района на „Загорка“, на ул. „Хан Аспарух“, екип от общинското дружество „Озеленяване и комунални дейности“ бързо са премахнали падналото дърво и движението в района е възстановено.

Пламен Тодоров уточни, че община Стара Загора е готова за зимния сезон. Общо 22 комбинирани машини за снегопочистване и разпръскване на материали и 9 специализирани машини за снегопочистване, както и друга техника, ще се грижат за зимната поддръжка в Община Стара Загора, съобщи още Пламен Тодоров. 

Уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора е с дължина 236 км, а на четвъртокласната 242 км. Извършен е преглед на специализираната техника за зимна поддръжка на пътищата в града и извън него. Ще бъдат извършвани и периодични контролни прегледи. Осигурени необходимите количества пясък, сол за технически цели и химически продукти за обработка на пътните платна при снеговалежи и заледявания, каза още Тодоров. 

Continue Reading

Стара Загора

От утре в библиотека “Родина” ще се влиза само със зелен сертификат

Published

on

От 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г. посещението на библиотека „Родина” Стара Загора и филиалите ѝ ще става само със зелен сертификат. Промяната в режима на влизане е във връзка със заповед РД-01-973/ 26.11.2021 г. на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни противоепидемични мерки.

Изискването за сертификат не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст.

За всички читатели, които не отговарят на условията, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването се предоставят следните  възможности:

а) да върнат заетите библиотечни документи в организираните фронт офиси във фоайетата на централната библиотека и филиалите;
б) да заемат библиотечни документи чрез подаване на онлайн поръчки на e-mail lib@rodina-bg.orgили на телефоните на съответния отдел/филиал;

в) да използват специализираните онлайн услуги: Попитай библиотекаря (виртуална справочна служба); Електронна доставка на документи (сканиране и електронна доставка на статии от списания и части от книги/сборници) и Предоставяне на писмена библиографска информация от сайта на библиотеката – на адресhttps://www.rodina-bg.org/elektronni-uslugi-za-chitateli

За допуснатите потребители в библиотеката и филиалите ѝ остават изискванията за носене на защитна маска, използването на ръкавици за еднократна употреба и спазването на дистанция.

Continue Reading

Стара Загора

Започна Майсторският клас на Веселина Кацарова с певци от 7 страни

Published

on

На 29 ноември, точно в 11.00 часа, директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов откри третия Международен майсторски клас на оперната прима Веселина Кацарова. След предварителен подбор по документи и предоставени аудио и видео записи от над 30 кандидати от цял свят, Маестрата избра 10 активни участници, с които да работи в продължение на 10 дни. В Майсторския клас на Веселина Кацарова участват млади оперни певци от България, Испания, Русия, Украйна, Азербайджан, Румъния и Япония. След като се срещна с талантливите си избраници, Веселина Кацарова направи прослушване, за да ги чуе на живо. Маестрата отдели време и на изявилите желание да присъстват като слушатели с уговорката, че ще им обърне специално внимание по време на курса.

Веднага след прослушването започна работата на младите специализанти с Веселина Кацарова и корепетиторката на Старозагорската опера Светлана Денева. На прослушването присъства и младият диригент Виктор Крумов, който ще дирижира гала концерта на участниците в Майсторския клас на Веселина Кацарова.

Всички одобрени млади оперни певци, които успяха да дойдат в Стара Загора в усложнената от пандемията от COVID-19 международна обстановка, заявиха своята непоколебимост и желание да се докоснат до майсторството на своята респектираща с постиженията си световно призната Маестра. По време на прослушването Веселина Кацарова непринудено изразяваше и споделяше своята радост от богатата палитра от красиви гласове, които този път има в своя Майсторски клас.

От 29 ноември до 9 декември заниманията по вокална техника и интерпретация се провеждат в Регионалната библиотека „Захарий Княжески” по график. На 9 декември е репетицията с оркестъра на Старозагорската опера, а на 10 декември ще се състои заключителния концерт „Гласове от бъдещето”, на който участниците в курса ще получат и своите дипломи и ще бъде закрито официално 51-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

На добър час!

По време на провеждането на Майсторския вокален курс ще бъдат спазени всички задължителни противоепидемични мерки.
Всички участници в курса притежават „зелен сертификат”. Осигурено е и безплатно тестване от Старозагорската опера.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com