Министър Ананиев отмени задължителните маски на открито

Здравният министър Кирил Ананиев издаде днес заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места, съобщи Министерството на здравеопазването.

Това стана след среща между министър-председателя Бойко Борисов и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на Covid-19. 

В заповедта се посочва, че „всички лица, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

На брифинга днес сутринта на Националния оперативен щаб бе съобщено, че се обсъжда отпадането на задължителните маски на открито.

Отпада забраната за посещения на национални и природни паркове и планини

Със своя заповед, издадена днес, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

Заповедта е следствие от среща, проведена по-рано днес, между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, съобщават от Министерството на здравеопазването.

От ведомството уточняват, че  рамките на срещата са дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на Covid-19.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com