Сватби

МВР обмисля да криминализира гонките с автомобили

Ще наказват и участниците в залаганията, които ги съпътстват

Организирането на гонки да бъде криминализирано. Освен шофьорите състезатели, да бъдат наказвани и участниците в залаганията кой ще победи, обмислят в МВР.

Началникът на пътната полиция Бойко Рановски призова гражданите да подават сигнали за гонки по улиците. В Лесидрен, където бяха убити две деца, такива сигнали не са постъпвали.

Само ако има свидетелски показания, то тогава би могло заради силния шум, участващите в гонките да бъдат давани на съд и за хулиганска проява, отбеляза Ранковски.

Една от мерките, които столичният КАТ предвижда, за да се намали травматизмът по улиците, е в началото на всяка пешеходна пътека да бъде слаган надпис “Погледни наляво”, съобщи шефът на Столичната пътна полиция Тенчо Тенев.

От КАТ отчитат, че в последните няколко месеца са засечени изключително много нарушители по пътищата. Това се дължи на пускането в употреба отново на всички камери, в това число и мобилни, с които МВР разполага. Ефектът от завишения контрол най-вероятно ще настъпи обаче след няколко месеца – времето, в което полицията ще изпрати данните за нарушението на всеки шофьор.

Общинските камери обаче не могат да бъдат използвани за установяване на нарушители на пътя, тъй като те не са част от системата на МВР.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com