Стара Загора

Мая Манолова ще положи клетва като омбудсман

Мая Манолова ще положи клетва като национален омбудсман пред Народното събрание. Това предвижда проектът за седмична програма, който предстои да бъде гласуван в началото на днешното заседание.

Преди това депутатите ще гласуват прекратяването на пълномощията на Манолова като народен представител от “БСП-лява България”.

В проектопрограмата е и избор на съдия в Конституционния съд от квотата на парламента. Омбудсманът Константин Пенчев и членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Михаил Кожарев са двамата кандидати. Пенчев е фаворитът на ГЕРБ, а Михаил Кожарев е номинацията на Патриотичния фронт.

Освен това последният час и половина на заседанието в сряда по правилник е предвиден за блиц контрол с министър-председателя и неговите заместници. В проекта на дневен ред е първото гласуване на Кодекс за застраховането и на Законопроект за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Предвидено е на първо четене да бъдат обсъдени и промени в Закона за убежището и бежанците, в Закона за насърчаване на заетостта, в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, в Закона за гражданското въздухоплаване, в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Редовният седмичен парламентарен контрол ще бъде в петък.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com