Стара Загора

Мария Габриел: ЕС трябва да намери работещо решение в борбата срещу нелегалната миграция

Европа не разполага с точна статистика и точен брой на трафикантите на хора, което води до затруднения в борбата с нелегалната миграция. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел.

ЕС няма ясен профил на контрабандистите, за да може по този начин да бъдат идентифицирани и пътищата, и начините, по които те действат, допълни тя. „Това е едно голямо предизвикателство на европейско ниво. Много бързо трябва да си зададем въпроса, какво може още да се направи на ниво Европейски съюз“, посочи Габриел.

Евродепутатът уточни, че в днешната конференция ще вземат участие представители на Европейската комисия и други европейски институции, както и представители на ЕВРОПОЛ и ИНТЕРПОЛ. Габриел открои необходимостта от сътрудничество с т. нар. „трети страни“.

Основна цел на днешната конференция е проблематиката свързана с контрабандата на мигранти, която е изключително сложна да бъде поставена по-ясно, за да се намери работещо решение, каза още евродепутатът.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com