Малките танцьори от „Тракийче” представят България на международен фестивал в Анталия

Талантливите старозагорчета от детския ансамбъл „Тракийче” ще представят България на международен фестивал в  турския курорт Анталия, съобщиха от община Стара Загора.

Възпитаниците на хореографката Росица Христова от детския танцов състав при НЧ „Георги Бакалов – 1933″ ще покажат майсторството си пред международно жури. Музикалният форум ще се проведе от 29 август до 1 септември в Анталия и ще събере изпълнители от 9 държави, сред които Грузия, Македония, Русия, Индия, Румъния и др.

В надпреварата ще участват  десет танцьори на възраст между 9 и 13 години. В рамките на фестивала те ще изнесат 3 концерта, всеки от които с продължителност около 20 минути.

В програмата, носеща наименованието „Тракийски ритми”, са включени Огнено хоро, Ръченица, Бачково хоро и Тракийско концертно хоро.

Това е второто участие на „тракийчетата” за тази година в международен форум. Само преди няколко месеца те бяха бурно аплодирани на Световния детски фестивал в Газиантеп, Турция, в който взеха участие изпълнители от 36 държави.

Източник: Topnovini.bg

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com