Магазинери алармират: Вечерният час трябва да започва от 22ч. иначе ще има струпване на хора

Днес бе обявено въвеждането на вечерен час в цялата област. Той ще продължава от 21.00 ч. до 5.00 ч. Вечерният час няма да важи за работещите на смени, лицата, отиващи и връщащи се от работа, и за лицата, нуждаещи се от медицински грижи. 

Магазинери обаче алармираха, че този час е прекалено ранен и хората няма да имат достатъчно време след като се приберат от работа да отидат да си напразарят. Според тях хората, които пазаруват по-късно сега ще го направят в пиковите часове и това ще доведе до голямо струпване на хора и изнервящи опашки.

Гергана Иванова, която работи от 10 години като касиерка в голяма верига магазини се свърза с нашата редакция да помоли областната управа да коригира времето на вечерния час . Това няма да промени много положението със събирането на хора вечер. Много хора обаче пазаруват точно между часовете 21 и 22 часа, които сега ще трябва да го направят по-рано и ако те решат да пазаруват в най-натовареното време ще има голямо струпване на хора. Тя напомни, че в следващите дни времето ще е лошо и много трудно опашките ще бъдат контролирани спрямо нормите наложени от щаба, а хората ще трябва да стоят на студ, дъжд и сняг дълго време.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com