Connect with us

Стара Загора

Лиляна Павлова води листата на ГЕРБ в Стара Загора

Published

on

Лиляна Павлова Николова е бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, избрана от 41-то Народно събрание на Република България, с министър-председател Бойко Борисов. По думите на Цветанов всички кандидати за депутати са утвърдени с решение на Изпълнителната комисия от вчера. Подходът, който сме предприели, е да заложим на кадри, с които да оправдаем доверието на българските избиратели и да постигнем целта си за силно дясноцентристко управление, с лидер ГЕРБ с депутати около 121, за да върнем европейските перспективи на България, добави Цветанов.

Той уточни, че стремежът на е бил да се търси баланс между мъже и жени, но сред водачите на листите мъжете имат лек превес – 60 към 40. Заложили сме на представителност на всички етноси в България, за да може като най-голямата формация в България да дадем шанс на всички за професионална реализация, каза още Цветанов.

Ето пълния списък на водачите, представени от Цветан Цветанов:

1. Благоевград – Цветан Цветанов – зам.-председател на ГЕРБ и бивш вицепремиер и вътрешен министър в кабинета “Борисов”
2. Бургас – Ивелина Василева – досегашен депутат и зам.-министър на околната среда и водите в кабинета “Борисов”
3. Варна – Лиляна Павлова – досегашен депутат от този район и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета “Борисов”
4. Велико Търново – Цветан Цветанов – зам.-председател на ГЕРБ и бивш вицепремиер и вътрешен министър в кабинета “Борисов”
5. Видин – Ивайло Московски – досегашен депутат и бивш министър на транспорта в кабинета “Борисов”
6. Враца – инж. Петя Аврамова – досегашен депутат, бивш зам.-кмет на община Враца
7. Габрово – Цветомир Михов – досегашен депутат и областен координатор на ГЕРБ в района
8. Добрич – Румен Иванов – досегашен депутат и водач на листата в района в трите избори
9. Кърджали – Цвета Караянчева – досегашен депутат
10. Кюстендил – Кирил Калфин – досегашен депутат и достоен опонент на Мая Манолова (БСП)
11. Ловеч – Корнелия Маринова – досегашен депутат и бивш директор на училище
12. Монтана – Десислава Атанасова – досегашен депутат и бивш министър на здравеопазването в кабинета “Борисов”
13. Пазарджик – ген. Стоян Тонев – зам.-кмет на София и бивш директор на Военномедицинска академия
14. Перник – Вяра Церовска – бивш директор на болницата в Перник, областен координатор на ГЕРБ
15. Плевен – Цецка Цачева – досегашен депутат и първата жена председател на Народното събрание
16. Пловдив-град – Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ, бивш премиер, бивш кмет на София и бивш главен секретар на МВР
17. Пловдив-област – Методи Андреев – “доказан демократ, който в началото на промените беше човекът, който имаше една мечта да бъдат разкрити досиетата на бившата ДС, което за голямо съжаление 20 години не можа да се случи, а той милееше и работеше това да се случи”
18. Разград – Валентин Василев – досегашен депутат и бивш областен управител при управлението на ГЕРБ
19. Русе – Пламен Нунев – досегашен депутат и един от най-сериозните ни организационни партийни работници в изграждането на партията
20. Силистра – Милена Дамянова – досегашен депутат и бивш зам.-министър на образованието в кабинета “Борисов”, родена в Силистра и не забравила своето родно място. Допринесла много за откриването на селско училище в община Кайнарджа
21. Сливен – Десислава Танева – досегашен депутат и бивш председател на комисията по земеделие и гори в 41-ото Народно събрание при управлението на ГЕРБ
22. Смолян – Даниела Дариткова – досегашен депутат и бивш председател на здравната комисия в 41-ото Народно събрание при управлението на ГЕРБ
23. София – Александър Ненков – досегашен депутат и секретар на парламентарната група, син на конституционния съдия Румен Ненков
24. София – Румяна Бъчварова – социолог, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и бивш началник на кабинета на бившия премиер Бойко Борисов
25. София – Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ, бивш премиер, бивш кмет на София и бивш главен секретар на МВР
26. София-област – Ивайло Московски – досегашен депутат и бивш министър на транспорта в кабинета “Борисов”
27. Стара Загора – Лиляна Павлова – досегашен депутат от този район и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета “Борисов”
28. Търговище – д-р Дарин Димитров – досегашен депутат, уважаван лекар в региона
29. Хасково – Делян Добрев – досегашен депутат и бивш министър на икономиката и енергетиката в кабинета “Борисов”
30. Шумен – Любомир Христов – досегашен депутат, бивш началник на Областната дирекция на полицията в Шумен
31. Ямбол – Иван Чолаков – досегашен депутат от т.нар. гражданска квота, безспорен авторитет в региона.

Стара Загора

Инициатива „Добър стопанин бъди, след кучето си почисти“ стартира в Стара Загора

Published

on

Инициативата „Добър стопанин бъди, след кучето си почисти“ стартира днес в най-големия парк в Стара Загора – „Митрополит Методий Кусев“. 20 табелки, приканващи за почистване след разходка на домашните любимци, бяха поставени по различни алеи на Аязмото.

Предстои такива да  бъдат разположени и из другите паркове и градини в града, уточниха инициаторите на кампанията от „Кучилище – Стара Загора“. „Благодарим на народния представител Радостин Танев за подкрепата, както и на Община Стара Загора“, каза председателят на организацията Ганка Добрева. Тя сподели, че идеята е дошла след публикации в популярната група в социалната мрежа „Попитай кмета на Стара Загора“ и бързо е събрала съмишленици и доброжелатели.

Слънчевото време допринесе както за поставянето на табелките, така и за истинско забавление за деца и кучета. Десетки стопани на четирилапи компаньони се насладиха на майсторски демонстрации на възпитаници на „Кучилище“.

За всички, включили се в събитието, имаше и подарък – екологични торбички за отпадъци, които да улеснят стопаните, но и да са щадящи към околната среда. Присъстващите имаха възможност и да закупят благотворителните календари на организацията, които събраха 12 известни старозагорци със своите любимци, а средствата са в полза на Общинския приют за безстопанствени животни.

Continue Reading

Стара Загора

Очакват 8 нови апарати за хемодиализа

Published

on

3 от новите апарати в пребазираното и изцяло обновено отделение по хемадиализа ще бъдат закупени със средства на УМБАЛ „Проф. Киркович“, а останалите 5 ще бъдат осигурени със средства от Министерството на здравеопазването. Това съобщи в здравното предаване на радио Стара Загора „Часът на Хипократ“ началникът на Клиниката по нефрология и хемодиализа проф. Илия Попов. Той поясни, че за трите апарати вече е обявена обществена поръчка и се очакват съвсем скоро, а останалите 5 също ще бъдат доставени в обозримо бъдеще.

В момента клиниката разполага с 6 нови и с 6 стари апарати, които са в добро състояние и осигуряват нормалното протичане на хемодиализата.

Пребазираното отделението по хемодиализа е разположено в бившето Отделение по физикална терапия и рехабилитация на първия етаж в основната сграда на болницата.

На всички помещения е извършен цялостен основен ремонт. Подменена е отоплителна инсталация и е изградена независимо от централното отопление за пациентите, нуждаеща се от хрониодиализа, която прави сектор енергийно независим от останалата част на лечебното заведение. Ремонтът е на стойност 580 000 лева. Обзавеждането и оборудването на отделението, което се намира в момента, е на стойност 23 000 лева. БНР

Continue Reading

Стара Загора

Разделят пролетната ваканция на две?

Published

on

Пролетната ваканция от 3-ти до 11-ти април да отпадне и вместо нея да има две ваканции – едната къса, от 18-ти до 21-ви март, а другата – по-дълга и да съвпада с Великденските празници – от 29-ти април до 9-ти май.

Това предложение е направил  Отрасловия съвет към Министерството на образованието. Аргумент за предложението е натоварването на учениците при редуване на присъствено и дистанционно обучение. Според сегашния график се предвижда учениците от 1-и до 11-и клас да имат пролетна ваканция в рамките на 9 дни – от 3 до 11 април, докато за 12-класниците паузата е само 4 дни от 8 до 11 април.

Според Отрасловия съвет ще е доста по-разумно на учениците да се даде почивка от 4 дни между 18 и 21 март покрай приключването на ротацията на присъственото обучение в училище за всички ученици след 5-и клас, а втората част от пролетната ваканция да бъде сляга с Великден и почивните дни в началото на май. Така учениците би трябвало да почиват плътно от 29 април до 9 май. На практика в този период има точно три работни и съответно учебни дни. Голямата почивка се получава заради струпването на почивни дни покрай Великден, Деня на труда 1 май (който се пада през уикенда и съответно ще се отпочива на 4 май) и Деня на храбростта 6 май.

От Отрасловия съвет открива три причини за промяна на графика. Първата е натрупаната умора в ученици и преподаватели от редуциране на дистанционно с присъствено обучение, което води до напредване. Вторият е включен цикъл на ротация на присъственото обучение между различни класове, а третата е, че по този начин след първата ваканция през март учениците окончателно може да се върне в класните стаи.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com