Стара Загора

Крими хроника

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи производства. Регистрирани са две престъпления и е разкрито едно престъпление. Настъпило е едно ПТП с пострадал. Жена е починала, след като е била блъсната от влакова композиция.

 

Бързи производства:

На 28.11.2018 г., в гр. Стара Загора, на ул. “Анастасия Тошева”, от полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрян л.а. „БМВ“ без регистрационни табели, управляван от 35-годишен мъж от гр. Стара Загора. В хода на извършената проверка е установено, че автомобилът е с прекратена регистрация. Образувано е бързо производство по чл. 345, ал.2 от НК.

 

На 28.11.2018 г., в 22:00 ч., в гр. Стара Загора, на ул.”Армейска”, от Полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрян за проверка л.а. “Нисан”, управляван от 35-годишен мъж от гр. Мъглиж. В хода на извършената проверка е установено, че автомобилът е с прекратена регистрация. Образувано е бързо производство по чл. 345, ал.2 от НК.

 

Разкрити престъпления:

В бюлетин 332/27.11.2018 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба от частен дом в гр. Чирпан, на ул. “Отец Паисий”, извършена за времето от 18.11.2018 г. до 09.00 ч. на 27.11.2018 г., при която са отнети бензинова резачка, винтоверт и други инструменти. В РУ – Чирпан  е  започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 194, ал.1 от НК.

От проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – мъж на 55 г. от гр. Чирпан. Работата по случая продължава.

 

По-характерни престъпления:

На 28.11.2018 г., в 09.10 ч., в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за отрязани медни тръби на климатик на магазин и клуб, намиращи се в гр. Стара Загора, на бул. “Руски”. На място е установено, че от две външни тела на климатици липсват медни тръби и ел. кабел. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК.

 

На 28.11.2018 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 69-годишна жена от гр. Стара Загора за извършена телефонна измама. Около 12.00 ч. на същата дата, на стационарния и́ телефон се обадил мъж, който се представил за полицай и поискал от нея да помогне на полицията за залавянето на телефонни измамници. След като била въведена в заблуждение жената оставила сумата от 7100 лева под камък в близо до трафопост в местността “Беш бунар”. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

 

Пътнотранспортни произшествия:

На 28.11.2018 г., около 14.55 ч., по път II-66, от гр. Стара Загора към гр. Чирпан, се е движил л.а. “Рено Клио”, управляван от 46-годишен мъж от гр. Пазарджик и пътник – жена на 54 г. от гр. Пловдив. Поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над автомобила, който напуснал пътното платно. В следствие на настъпилото ПТП жената е получила фрактура на лявата ключица и сублокация на лявото рамо. Откарана е в ЦСМП – Чирпан, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство,  което е отчело отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство.

 

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com