Стара Загора

Колоездачи и бегачи във Великденски маратон 2018

Старозагорският велоклуб „Зарата“ с подкрепата на Община Стара Загора и ТД Сърнена гора ще проведе традиционния си Великденски маратон на 22 април (неделя) с обновен регламент. Освен състезанието за аматьори и професионалисти колоездачи, в маратона тази година се включва и нова дисциплина – планинско бягане.

Награди за бягане и надпревара с колелета ще има и за големите, и за малките, като за децата няма предварително записване, анонсира председателят на клуба-организатор – Живко Желязков. Заявка за участие до този момент са подали около 150 души, a записването продължава. В 8,30ч. в неделния ден ще бъде раздаването на номерата.

Стартът за малките ще бъде даден в 10,00ч. на 22.04. на обичайното място за провеждане на Маратона- площадката под игрищата за бадминтон на Аязмото. В 11,00 оттам ще тръгнат и големите, разделени в два класа- Хоби и Професионалисти.

В 11,15ч. ще тръгнат и бегачите. Трудността на маршрутите в състезанието е съобразена с възможностите на спортистите и възрастовите им групи. Повече ще бъдат и подкрепителните пунктове с храна и напитки за бегачите.

Времеизмерването ще се извършва с електронна чип система с междинни контроли. Още подробности по темата чуйте в интервюто на Мария Стефанова с Живко Желязков. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com