КМЕТЪТ НА СТАРА ЗАГОРА ПОЗДРАВИ ИМЕНИЦИТЕ ОТ ДОМОВЕТЕ ЗА ДЕЦА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКА ГРИЖА /Снимки/

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави децата, които са лишени от родителска грижа, празнуващи имен ден на 15 август. На Голяма Богородица, както е известен днешният празник, отбелязват имен ден общо осем от възпитаниците на Центровете за настаняване от семеен тип и домовете „Българка“, „Теофано Попова“ и „Мария Терезия“.

Сърдечни пожелания за здраве и късмет отправиха председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и председателят на ПК по спорт и младежки дейности Николай Диков към Мария от ЦНСТДБУ в старозагорския квартал „Зора“. Гостите на къщичката бяха посрещнати с пита хляб и мед от именичката и директора на услугата Нели Баджакова. Почти 12-годишната Мария, която е част от баскетболен клуб „Берое“, благодари за изненадата и заедно с останалите тринадесет деца продължиха отбелязването на празника с лакомства и много настроение.

Малко преди това, по повод Успение Богородично, бе осветен и раздаден курбан за здраве в храмовете „Св. Паисий Хилендарски“ и „Свето Въведение Богородично“ от отец Йордан Карагеоргиев. Приготвянето и раздаването на обредното ястие се случи в социалната кухня към църквата в кв. „Зора“. Инициативата за благородното дело бе на ръководството и членовете на Ротари клуб „Берое“. Гости на празника бяха още заместник областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов, както и десетки граждани. 

Отец Йордан благодари на Община Стара Загора и  кмета Живко Тодоров за подкрепата, която получават добрите дела инициирани в името на старозагорци. „Вярвам, че с помощ от всички, които днес сте тук, както и на всички енориаши, ще успеем да реализираме и друга идея – изграждане на още един храм в кв. „Зора“, който да засвидетелства уважение към историята на Стара Загора и премеждията, които е преживявала, но оцеляла заради искрената вяра на хората си“, сподели отец Йордан. По време на събитието стана ясно, че се върви към осъществяване на още една благотворителна инициатива – създаване на ново място, което да дава подслон на нуждаещи се и намиращо се в близост до храм „Свето Въведение Богородично“.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com