КМЕТЪТ ЖИВКО ТОДОРОВ: СТАРОЗАГОРЦИ МОГАТ ДА СЕ ГОРДЕЯТ СЪС СВОЯТА ОПЕРА

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и артистичният директор на Държавна опера – Стара Загора Веселина Кацарова приветстваха снощи на сцената на стадион „Берое“ преди началото на спектакъла многохилядната публика.

„Радвам се, че виждам много млади хора сред зрителите, че има такъв голям интерес. Важно е изкуството да стига и да вълнува повече хора. Благодаря на Държавна опера – Стара Загора, че с подобни спектакли го прави по-достъпно“ – каза кметът. Той подчерта, че е дошъл моментът, в който старозагорци могат да се гордят със своята опера, и това се дължи преди всичко на Огнян Драганов, за което му благодари.

Емоционално и сърдечно оперната прима Веселина Кацарова благодари на колегите си за труда и ентусиазма в тази постановка. „Въпреки че е краят на изключително напрегнат сезон за всички вас, вие сте толкова мотивирани. Радвам се, че с такива постановки славата на моя роден град Стара Загора като град на знаменити оперни певци и постижения в света на операта – продължава да е жива“ – бе категорична Веселина Кацарова.

Сред гостите на постановката на операта „Трубадур“ от Джузепе Верди на стадион „Берое“ бяха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, Старозагорският митрополит Киприан, областният управител Гергана Микова, кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков, заместник-кметовете Иванка Сотирова, инж.Янчо Калоянов, както и много други.

trubadur stadion (25 of 106)
trubadur stadion (73 of 106)
trubadur stadion (48 of 106)

Над 2000 души, сред които почитатели на операта от Хасково, Димитровград и други градове, бяха сред зрителите на грандиозния спектакъл.You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com