Сватби

Кметът Живко Тодоров предложи четвърти заместник-кмет и нова структура на администрацията

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров внесе днес предложение за промяна в структурата на общинската администрация, което беше прието на заседание на Общинския съвет.
От три досега, заместник-кметовете стават четири. Обособява се ресор „Транспорт, обществен ред, екология и чистота “. Той обоснова това свое решение с новите предизвикателства пред администрацията във втория си мандат, което налага увеличаване броя на неговите заместници. Останалите ресори са “Oбщинcĸa coбcтвeнocт, cтoпaнcĸa пoлитиĸa, cпopт и тypизъм”, “Уcтpoйcтвo нa тepитopиятa, cтpoитeлcтвo и инвecтиции” и “Xyмaнитapни дeйнocти”.
„В началото на предишния мандат искахме по-централизирана администрация, която да работи по-стегнато, защото имаше определени заварени проблеми в нея. Но с течение на времето се видя, че не можем да се справим с всички задачи, които гражданите ни поставят. Най-важното е, че се появиха и нови предизвикателства – например в транспорта, екологията и чистотата. Това наложи обособяването на нов заместник, който да отговаря за тях. Съответно другият зам.-кмет ще отговаря за общинската собственост, стопанската политика, спорта, туризма и категоризациите. На тази база предложихме новата структура, с цел да има по-задълбочени конкретни резултати в съответните сфери”, обясни промените Тодоров пред общинските съветници.
Според новата структура главният архитект ще бъде директно подчинен на кмета, по предложение на Камарата на архитектите в града. Живко Тодоров обоснова това свое решение с желанието за ускоряване на процеса на одобрение на инвестиционните проекти.
„Няма раздуване на администрацията. Прави се реорганизация за подобряване на координацията в самата администрация, обясни кметът Живко Тодоров. По новата структура чиcлeнocттa нa oбщинcĸaтa aдминиcтpaция ще вĸлючвa oбщo 350 дyши, като се зaпaзвa бpoят нa диpeĸциитe, oтдeлитe и ceĸтopитe чрез вътpeшнa peopгaнизaция.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com