Connect with us

Стара Загора

Кметът Живко Тодоров получи благодарствена грамота за лоялно партньорство

Published

on

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получиха благодарствена грамота от сдружение „Свят без граници“.

За пета поредна година днес, в сградата на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора, сдружение „Свят без граници“  връчи своите награди „Без граници“. Те са за хора, работещи в подкрепа на малцинствените групи и се връчват на 8 април – Международния ден на ромите, ден след Деня на здравния работник – 7 април.

На церемонията присъстваха Гергана Микова, областен управител и заместничката й Петя Чакърова, д-р Антония Тодорова, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в Община Стара Загора, д-р Златина Нанева, директор на РЗИ и общинският омбудсман Надежда Чакърова.

Грамота за дългогодишно успешно партньорство и сътрудничество получи кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тя бе връчена от председателя на Управителния съвет на сдружението Ганчо Илиев. „Ако не бяха кметът Живко Тодоров и общинската администрация, нямаше да бъдем това, което сме сега. Община Стара Загора е наш основен партньор, благодарим“, каза Иванов. „Със „Свят без граници“ работим отдавна. Те са наши партньори не само в различни проекти, но и в социалните дейности и гражданската политика“, обясни д-р Тодорова.

Наградата „Лекар на общността“ получи д-р Светлан Михайлов.  „Медицинско лице на общността“ станаха патронажните сестри Теменужка Иванова и Желина Михайлова, а „Студент на общността“ е Кръстьо Минков, първокурсник в специалност „Медицина“ в Тракийския университет.  

Голямата награда за „Лоялна медия към общността“ грабна кореспондентският екип на Нова телевизия – репортерът Георги Манев и операторът Делян Тенев, а сайтът Долап.бг бе отличен за активно участие в работата на общността.

Благодарствени грамоти за успешно сътрудничество получиха още областният управител Гергана Микова,  зам.-областният управител Петя Чакърова, директорът на РЗИ д-р Златина Нанева, омбудсманът Надежда Чакърова и Тракийския университет.

Стара Загора

Отново кола осъмна с нарязани гуми в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 26-годишен мъж от гр. Стара Загора, че за времето от 22:00 ч. на 13.04.2021 г. до 07:00 ч. на 14.04.2021 г. е счупено предното панорамно стъкло и са нарязани четирите гуми на личния му автомобил „Фолксваген“, който е бил паркиран в междублоково пространство в гр. Стара Загора, кв. “Самара 3“.

Образувано е досъдебно производство  по чл.216 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021 организират в старозагорското село Преславен

Published

on

За втора година кмеството в старозагорското село Преславен и читалище “Димитър Наумов-1908” в населеното място обявяват началото на цветна надпревара- фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021.


Конкурсът ще се проведе в четири категории:
*красива цветна градина;
*интересни идеи и декорации в градината;
* поддържано и приветливо тротоарно пространство;
* Многообразие от цветя и други растения.


Снимки могат да бъдат изпращани на фейсбук страницата на читалището до края на месец май. Компетентно жури ще оцени и награди победителите. Лауреатите от всички категории в конкурса ще отидат на голям регионален финал.

Continue Reading

Стара Загора

Цанка Ганева: До края на юли трябва да приключи ремонтът на зоопарка, месец по-късно ще посреща посетители

Published

on

В най-лошия случай ремонтните дейности на зоопарка в Стара Загора трябва да приключат до края на юли тази година. Това каза за Радио Стара Загора главният финансист на Община Стара Загора и ръководител на проекта Цанка Ганева. Проектът е доста сложен, защото там се съчетават две дейности. Строителите извършват ремонта, а служителите на зоопарка обгрижват животните. Другите перипетии са свързани с това, че на 1400 обитатели трябва да им се осигури място за живеене на терен и нещата се случват поетапно. До забавяне водят и пандемията от коронавирус, и лошите метеорологични условия, коментира още Цанка Ганева. По думите й в края на август или в  началото на септември любимото място на старозагорци ще отвори врати за посетители.

Емблематичната скулптура на входа на зоопарка на двете мечета ще бъде запазена, увери Цанка Ганева. Работи се и по административната сграда, ще бъде изграден и посетителски център. Оскъпяване на проекта няма да има, но е на лице допълнително възлагане за проектиране за разширяване хабитата на мечките, което се остойностява в момента. БНР

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com