Кметът Живко Тодоров откри учебната година в старозагорското СУ “Иван Вазов”/Снимки/

Санирано, ремонтирано и обновено, 178-годишното Средно училище “Иван Вазов” в Стара Загора започна днес новата учебна 2019/2020 година с Химна на Република България, вдигане на националния флаг и празничен водосвет, отслужен от свещеници от храм “Света Троица”.

Първокласниците, по-големите ученици, техните учители и родители бяха поздравени от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, пише stzagora.net.

“За мен е голяма чест да съм днес сред Вас, да присъствам на първия учебен ден именно в училище “Иван Вазов” – не само защото сградата е обновена и средата е променена – каза кметът, който в предстоящите местни избори кандидатства за трети пореден мандат. – Това е само 50 процента от всичко, което трябва да има в едно училище. Останалите 50% сте всички Вие – учениците, родителите, учителите – които съм сигурен, че ще дадат завършен вид на едно елитно старозагорско училище, каквото е Вашето. Благодарен съм на директора и на целия екип на училището, на всички хора, които са тук днес, защото благодарение и на тяхната подкрепа, на усилията на учителите, които преподават в училището, можем да кажем, че СУ “Иван Вазов” е едно от предпочитаните училища в Стара Загора, особено с една такава прекрасна база. Пожелавам Ви успешна година, пожелавам Ви Вашите ученици да бъдат сред най-добрите в Стара Загора, а защо не и в страната. На всички ученици, родители и учители пожелавам да бъдат живи и здрави. Радвайте се на тази детска глъч и смях, защото това е най-голямото щастие, което имаме – да правим всичко, което зависи от нас за тези прекрасни старозагорски деца. Попътен вятър!”.

“Нека чрез съвременните технологии да образоваме, възпитаме и научим нашите деца да бъдат умни, креативни и активни. За ремонта на училището изказваме нашата огромна благодарност на Община Стара Загора в лицето на г-н Живко Тодоров” – пожела на свой ред директорът Динко Цвятков.

Поздравителни адреси до училището за първия учебен ден баха получени от Комисията по образование и наука в 44-то Народно събрание, от РУО – Стара Загора и Педагогическия факултет на Тракийския университет.

В церемонията участваха Николай Диков – водач на групата на общинските съветници от ГЕРБ в ОбС – Стара Загора и водач на листата на партията за местните избори, Началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова, секретарят на Общината Делян Иванов, членове на родителския комитет в училището и много други гости.

От СУ “Ив. Вазов” кметът Живко Тодоров замина за откриване на учебната година в обновеното СУ “Железник” – най-голямото училище на Балканите, а след това и в Тракийския университет, който също има нова придобивка – многофункционалната спортна зала “Арена Академика”.

DSC_0026
DSC_0030
DSC_0024
DSC_0033
DSC_0017
Както и на други обществени събития напоследък, и тук озвучаването беше прекалено силно за чувствителния слух на някои от първокласниците


stzagora.net

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com