Свържете се с нас

Стара Загора

Кметът Живко Тодоров: Ангажирам се да помогнем отново на ДЮШ „Берое“

Published

on

Ще се преговаря с 6-имата напуснали треньори да се завърнат, школата ще оперира с отделна сметка

Първите консенсусни стъпки за преодоляване на кризата в Детско-юношеската школа на „Берое“ набелязаха на среща днес всички заинтересовани страни. На разговора в зала 2 на Община Стара Загора, който се проведе под егидата на кмета Живко Тодоров, присъстваха още началникът на Звено „Спорт за всички и спортни дейности“ Стелиян Попчев, президентът на „Берое“ Ернан Банато, спортният директор на ДЮШ Алехандро Сагерас, родители на деца от 11-те набора, които играят в школата, треньори.

„Лично съм се ангажирал да проведа разговори за спонсориране на школата, месечната й издръжка трябва да достигне около 40 хил. лева, за да не страдат от лишения децата и треньорите“, обобщи градоначалникът Живко Тодоров. В момента месечната подкрепа на ДЮШ е около 27 хил. лева. Присъстващите на срещата родители се съгласиха таксата, която заплащат, за да тренират децата им, да се актуализира от 60 на 80 лева. Тази сума обаче формира само част от издръжката, затова е необходимо да се търсят дарители.

Следващата значима стъпка са преговорите с 6-имата напуснали треньори: Иван Желев, Дончо Атанасов, Павел Димов, Трифон Панев, Веселин Пенев и Диян Атанасов. „Моят договор изтече преди дни, но съм тук, защото болея за отбора и децата“, обяви треньорът на вратарите Мирослав Радев. По негови сведения, както и на другия присъствал треньор – Стелиян Евтимов, тръгналите си 6-има са склонни да преосмислят решението си, ако видят, че се предприемат сериозни мерки за бъдещето на ДЮШ. И най-вече да ни се гарантира сигурност и за нас, и за задържането на талантливите деца, подчерта Мирослав Радев.

За още няколко съществени промени апелира още кметът Живко Тодоров. Треньорите да бъдат назначени на трудови договори, тъй като част от тях сега са на граждански; непременно да има административен директор, който да се занимава с организиране на дейността, всякаква логистика и контрол върху изразходването на средствата, са другите императивни мерки според градоначалника.

Финансирането на школата ще се осъществява през отделна сметка на съществуващо вече сдружение с нестопанска цел, чиято функция е да подпомага футбола и то вече има договор с ПФК „Берое“, стана ясно още на срещата. Това е правната форма, потвърди и адвокат Светослав Миневски.

Трябва да се изработи механизъм относно бюджетирането на школата и той да бъде приет от СНЦ-то, резюмира на финала на срещата кметът.

В 18.00 часа снощи, 2 юли, Живко Тодоров участва в бурния разговор на стадион „Берое“ между гневните родители на деца от ДЮШ, треньори и собственика Ернан Банато. Още тогава той увери, че няма да откаже никога да посредничи за намиране на работещи и конструктивни решения в името на спортната слава на Стара Загора.

Повече по темата от срещата на 2 юли може да прочетете тук: https://starazagora.bg/bg/novini/pod-egidata-na-kmeta-obsazhdat-utre-badeshteto-na-dyush-beroe.

 

Стара Загора

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

Published

on

С богата програма, в събота, под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му.

На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на Хаджи Димитър – Христо Янъков и Стефан Орешков и пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. “23 Пехотен Шипченски полк”.

Тържественото отбелязване на 156-ата годишнина от Бузлуджанската епопея ще започне в 11 часа под историческия връх, където ще бъде отслужена панихида в памет на героите.

Национално дружество „Традиция“ са подготвили и мащабна възстановка на Бузлуджанската епопея и последната битка на четата. В нея ще се включат 27 клуба на дружеството от цялата страна.

Ще бъде раздаден и традиционния обреден курбан.

Община Казанлък е организирала и транспорт за желаещите да посетят историческото място, автобусите потеглят в 9 часа от хотел „Казанък“.

Продължете с четенето

Стара Загора

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово, има двама пострадали

Published

on

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово. Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа. Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че пострадалите са 68-годишният водач на един от автомобилите и 58-годишна пътничка, пътувала в едно от другите превозни средства, участвали в инцидента. На двамата им се оказва медицинска помощ.

Катастрофата е между три леки автомобила, управлявани от трима мъже на 68, 70 и 50 години.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

Снимка фейсбук

 

Продължете с четенето

Стара Загора

Забраняват влизането в язовир „Копринка“, ще се ползва от самолети за пожарите

Published

on

Забранява се влизането във водите на язовир „Копринка“ с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък.

Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват водата от язовира за гасене на бушуващите пожари в страната ни.

Машините ще зареждат вода директно от язовира, в движение.

Поривът на вятъра при загребването на вода е с огромна сила и молим всички да се съобразят със забраната, заради собствената си безопасност, посочват от община Казанлък.

Продължете с четенето
Реклама Enter

Новини от Казанлък

Can't extract feed: https://kz7.bg/?get_posts=1&count=7.

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com