Клиниката по ендокринология към УМБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович” остава затворена до понеделник

Клиниката по Ендокринология към УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” остава затворена до понеделник. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора изпълнителният директор на здравното заведение проф. Йовчо Йовчев. Късно снощи там е приет 81-годишният мъж, който е първият пациент с коронавирус на територията на община Стара Загора. Той е с тежка диабетна кетоасцидоза, но след излизането на положителната проба за Ковид 19 е преместен в Инфекциозната клиника.

Днес ще бъде тествани контактните му лица, както и 15-те души персонал на Ендокринологичната клиника. На работа в нея до излизането на резултатите от тестовете остава екипа, приел пациента. След това те ще бъдат пуснати под домашна карантина. Под такава вече е останалата част от екипа на клиниката. В нея има още двама пациенти, които са били приети вчера, уточни проф. Йовчо Йовчев.

Създадена е организация ако до края на седмицата има хора с еднокринологични проблеми, те да бъдат преглеждани и консултирани от други лекари в други отделения на болницата.

В Инфекциозна клиника продължава да бъде и 61-годишният мъж от Казанлък, който преди 10 дни също даде положителна проба за коронавирус инфекция. Той е в добро състояние, няма температура, няма хрипове. Предстои да му бъдат направени два последователни теста за Ковид 19 и при отрицателни резултати той ще бъде изписан.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com