Стара Загора

Климатологът Стойчева: Лятото дойде, но ни очакват “петнисти” валежи, ето в коя част на България идва необичайно топло време

Лятото дойде. Дните ще са топли, но ще влиза и студен въздух. Вече са характерни пролетните валежи, които са петнисти, защото на някой места вали, на други не. Това ще продължи днес и утре(18-19 април). Това заяви климатологът д-р Анастасия Стойчева от НИМХ-БАН в сутрешния блок на БНТ.

“До петък ще приключат дъждовете и ще влезе студен въздух, тогава температурите ще са най-близки до нормалните за април. Събота и неделя времето ще е много хубаво”, разкри още климатологът, цитиран от Блиц.

“Температурите доста ще се повишат. Ще се чуе и за необичано топло време в Западна България. В Югозападна България температурите ще са над нормата. Следващата седмица(23-29 април) времето ще е хубаво, но във вторник може би ще има леко понижаване на температурите”, каза тя.

“До 1 май не се очакват по-ниски температури от 5 градуса, и то по ниските места в страната”, завърши д-р Анастасия Стойчева.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com