Сватби

Кирил Домусчиев: КЕВР защитава интересите на 20-30 души олигарси

Целта е не да се отлагат, а да се правят реформи. Независимо от срещите си и разговорите дори и с министър-председателя, ние, работодателските организации, решихме да направим протест. Това ще е ясен знак, който искаме да дадем, че реформите в енергетиката трябва да са ефективни. 25 години ни лъгаха и не видяхме реформа в енергетиката. Това заяви пред Нова телевизия председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.Той посочи, че протестът, на който излизат бизнесът и над 1100 предприятия, е срещу липсата на реформи в енергетиката, протестът е срещу статуквото.
„Протестът ни е срещу всички тия, които са против реформата в енергетиката – 20-30 човека. Какво означава думичката олигарх – в случая това е бизнесмен, който се възползва от контактите си и в една такава среда, каквато е в България – на беззаконие и корупция, успява да се облагодетелства за сметка на бизнес и частни интереси”, заяви Домусчиев.
„Аз нито се занимавам със строителството на станции в метрото или на пречиствателни станции. Имам предвид хората, които стоят зад РЕИ-тата, зад топлофикациите. Тези хора разполагат с много сериозен ресурс и атакуват и нас, работодателските организации. Всеки знае, че в парламента има поне 20-на депутати, които не работят за обществения интерес, а за да облагодетелстват бизнеса, свързан със зелена енергия. Кой е този депутат, не е толкова важно, важното е, че ние плащаме тази енергия. Въпросът е трябва ли да дръпнем шалтера на тази скъпа енергия или не. Оттам нататък нас не ни интересува този човек, да ходи да си търси друг бизнес!”, категоричен бе шефът на КРИБ.
„Зелената енергия с решение на КЕВР от 12 лева скача на 16 лева. Питаме – защо продължава да се увеличава? Енергийният регулатор защитава определени олигарси. Нека някой да ми каже каква е точно специалността на шефа на КЕВР. По моя информация той цял живот е бил депутат. Ако се вземат всички мерки и препоръки, които ние предоставяме на правителството, би трябвало дефицитът от 300-400 милиона годишно да изчезне, но и да се доведат до големи спестявания от порядъка на няколко милиарда”, посочи Домусчиев.
“Ние искаме реформи, които да доведат не само до съживяване на държавната енергетика, но и цената на електроенергията да е синхронизирана с тази в държавите в ЕС, с които ние се конкурираме”, заяви Кирил Домусчиев.
Той бе категоричен: “КЕВР обаче продължава да поддържа високи цени и продължава да обслужва тези олигарси, а не бизнеса и производителите. За мен става дума или за корупция, или за безхаберие, или за некомпетентност”.

НоваТВ/БЛИЦ

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com