Стара Загора

Кампанията за плащане на местните налози започна, преизчисляват завишен данък МПС при доказване еврокатегорията на автомобила

Община Стара Загора вече започна да изпраща известията до гражданите за дължимите местни данъци и такси, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Иван Иванов, началник отдел „Местни данъци и такси“ към Община Стара Загора. Данъкът върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства се плащат на две равни вноски: първата до 30.06.2019 г., втората – до 31.10.2019 г. На предплатилите задълженията си за цялата година до 30.04.2019 г. се прави отстъпка 5%.

Тази година промяна има само по отношение на данъка на превозните средства, тъй като се изчислява по нова формула, която включва и евростандарта на автомобила, припомни Иван Иванов. Във връзка със сигналите за завишен данък МПС заради неотразен в свидетелството за регистрация евросертификат, Иван Иванов уточни, че данъкът ще бъде веднага преизчислен след доказване еврокатегорията на автомобила.

Възможностите за плащане на местните такси и данъци са няколко, уточни Иван Иванов. На място в бюрата за местни данъци и такси, които са 4 на брой, а от следващата седмица се разкрива и пункт в кв. „Железник“, през „Изипей“, чрез интернет портала за местни данъци и такси на Общината или по банков път по сметката на Общината, допълни Иван Иванов.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com