Камен Чанев ще бъде погребан днес в двора на митрополитския храм “Свети Димитър”

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев ще бъде погребан в двора на митрополитския храм „Свети Димитър” утре. Опелото ще бъде извършено лично от Старозагорския митрополит Киприан, заради противоепидемичните мерки погребението ще е в тесен семеен кръг.

Едно от големите имена на Старозагорската опера почина вчера след десетдневна тежка битка с коронавируса. В негова памет ръководството на Община Стара Загора, съвместно с Държавна опера Стара Загора, организират поклонение утре. 

Желаещите да изразят своята почит могат да го направят от 10.00 до 13.00 часа, във фоайето на старозагорската опера. Всеки ще може да изкаже своите съболезнования в Съболезнователна книга и да положи цветя в памет на Чанев. Гражданите ще влизат от западния вход на сградата, намиращ се на бул.“М.М.Кусев“, и ще излизат през южния, при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Последната роля на Камен Чанев на сцената на Държавна опера Стара Загора бе Отело. Спектакълът бе планиран първоначално за 23 октомври, в последствие изигран на 6 ноември. “Много пъти отказвах да пея тази роля на запад, но сега дойде моментът. Може би заради COVID-19 имах малко повече време да я подготвя. Отело е многопластова партия, изисква добро владеене на гласа, боравене с цветовете му, с фразата, с музиката. Според мен това е една роля, която идва с опита. Човек трябва да изпее много други драматични роли, за да стигне до Отело”, заяви в последното си интервю за Радио Стара Загора Камен Чанев. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com