Connect with us

Стара Загора

Изтеглиха над 3 хиляди лева от карта на пенсионерка

Published

on

На 06.01.2021 г. във Второ РУ – Стара Загора се е явил 46-годишен мъж от гр. Стара Загора, който заявил, че на 05.01.2021 г. 66-годишната му майка е установила, че от дебитната ѝ карта, без нейно знание и съгласие, чрез няколко транзакции в периода от 30.12.2020 г. до 04.01.2021 г., е изтеглена сумата от около 3200 лв.

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.249, ал.1 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Антон Андонов – кандидат за народен представител от ПП ,,ВМРО – Българско национално движение‘‘ с №1 в интегралната бюлетина с преференция №102 за 27 МИР Стара Загора

Published

on

Сред целите на ВМРО е увеличение на средната работна заплата до 2500 лв.

Повече средства за втората година от майчинството и безплатна детска градина, както и безплатни учебници за всяко дете са част от мерките за преодоляване на демографската криза, залегнали в програмата на ВМРО за 45-ото Народно събрание (мандат 2021-2025 г.).

Наред с това ще отменим Закона за социалните услуги и ще „изчистим“ законите от всички антисемейни и антидетски текстове, и ще приемем нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи. Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли, уверяват от ВМРО-БНД.

От политическата сила предвиждат съкращаване на държавните разходи. За сметката на спестените средства ще продължат и политиката за увеличаване на заплатите на лекари, учители, военни и полицаи.

В условията на стопанска криза в програмата на ВМРО са залегнали мерки, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, водейки до изпреварващ растеж; намаляват данъчно-административното бреме върху служители и бизнеси, без вдигане на преките данъци, което е важно за  формиране на спестяванията и инвестициите.

От ВМРО ще работят за повишаване на средната пенсия за страната до 700 лв. Ще настояват за преизчисление на пенсиите на всички българи, които имат изискуем трудов стаж и предвиждат 30% среден ръст на пенсиите до края на мандата. В следващия мандат с участието на ВМРО бедните пенсионери и хронично болни българи ще получат ваучери за лекарства по 70 лв. на месец, а всеки български пенсионер, работещ, студент и ученик ще получи ваучери на стойност 100 лв. за почивка в български курорти.

Сред акцентите в управленската програма е увеличението на доходите на работещите. Една от целите на ВМРО е увеличение на средната работна заплата до 2500 лв. Минималната работна заплата ще бъде увеличавана всяка година по формула, като процент от средната по сектори и региони. Увеличението на заплатите в армията и полицията ще запази темпа от 10% годишно.

ВМРО ще настоява за въвеждане на необлагаем минимум, за да подкрепи хората с ниски доходи. Ще настояваме и семейното подоходно облагане, което извоювахме за 2021 г., предвиждащо данъчни облекчения за всяко работещо семейство, както следва – 450 лв. за едно дете, 900 – за две, 1350 – за три деца, да стане постоянно и сумите до края на мандата да се увеличат до 600 лв. за едно дете, 1200 лв. – за две и 1800 лв. – за три деца.

Сред законодателните инициативи на ВМРО в 45-то Народно събрание ще бъде изработване на Закон за частния фалит, на Закон за защита правата и интересите на възрастните хора и на нов Кодекс за социално подпомагане.

Ще въведем нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и санкции при неспазване на закона и ще прекратим договорите с т.нар. „американски централи“ в Маришкия басейн, които представляват неправомерна държавна помощ за сметка на потребителите и това ще е предпоставка за намаляване цената на електрическата енергия, категорични са от ВМРО.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Continue Reading

Стара Загора

Отбелязваме Международния ден на жената: Честит празник, дами!

Published

on

Днес е 8-и март – Международният ден на жената. Празникът ще бъде представен с множество инициативи.

В София точно по обяд пред сградата на Съдебната палата в небето ще бъдат пуснати черни балони. Целта е да се обърне внимание на проблема с домашното насилие. По данни на фондация „Аме” през миналата година поне 19 жени са загубили живота си по време на извънредното положение.

За пета поредна година ще се проведе и традиционното шествие за правата на жените. Тази година то ще премине под мотото „Винаги на първа линия”.

Българката Ана Маймункова е тази, която предлага 8 март да е Международен ден на жената. Това става по време на Втората конференция на жените комунистки в Москва през 1920 година.

Първият празник е отбелязан на 23 февруари 1909 г. в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. Идеята за създаването му се появява след бурната индустриализация и икономическа експанзия в началото на 20. век. Датата се свързва с първата масова проява на работнички, състояла се на 8 март 1857 г. в Ню Йорк. Жените от текстилни предприятия излизат на протест против лошите условия на труд и ниските заплати. Те са атакувани и разпръснати от полицията. В следващите години има други протести, най-известният от които е през 1908 г., когато жените организират шествие през Ню Йорк с искания за по-кратък работен ден и право на гласуване.

На 27 август 1910 г. в Копенхаген се провежда първата международна конференция на жените, организирана от социалистическия международен. По предложение на Клара Цеткин се приема всяка година в една от първите недели на пролетта, за да се празнува денят на работниците. Следващата година Международният ден на жената се представлява от повече от един милион души в Австрия, Дания, Германия и Швейцария, през 1913 г. – във Франция и Русия. На Запад Международният ден на жената се представлява през 1910-те и 1920-те, но постепенно замира. Под-новява се със зараждащия се феминизъм през 60-те години.

Марица

Continue Reading

Стара Загора

8 нови случая на коронавирус в старозагорско

Published

on

През изложението на деноностията в страната са регистрирани  497 нови случая  на коронавирус, като данните от  единния информационен портал .

Направени са 2 971 диагностични теста – 1652 PCR и 1319 антигенни. Положителните проби са близо 17%.

Поставени са 1513 дози ваксина, а от началото на имунизационната кампания – 288 631.

Към 8 март  активни случаи с 36 807.

За последните 24 часа от COVID-19 починаха 21 болни, като излекувани са вписани 385.

От началото на епидемията жертвите у нас са 10 614, оздравели са 212 887 души.

Продължава да расте броят на приетите в болница – към днешна дата хоспитализираните са 5629, като 452-ма пациенти са поставени на интензивна терапия.

Общият брой на потвърдените носители на вируса SARS-CoV-2 у нас е 260 308, от тях 10455 са медици.

Най-много са новорегистрираните случаи в София, Бургас и Варна.

Статистиката за денонощието по области: Благоевград – 12 нови случая, Бургас – 15, Варна – 23, Велико Търново – 9, Видин – 0, Враца – 26, Габрово – 1, Добрич – 21, Кърджали – 3, Кюстендил – 10, Ловеч – 8, Монтана – 0, Пазарджик – 22, Перник – 13, Плевен – 29, Пловдив – 30, Разград – 10, Русе – 15, Силистра – 7, Сливен – 18, Смолян – 8, София-град – 160, София-област – 21, Стара Загора – 8, Търговище – 6, Хасково – 9, Шумен – 4, Ямбол – 9.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com