Connect with us

Стара Загора

Изграждат Индустриална зона на летище Стара Загора

Published

on

Изграждането на нова Индустриална зона на територията на летище Стара Загора със запазване на съществуващата писта, ще бъде основен приоритет в работата на общинска администрация през тази година, посочи кметът Живко Тодоров.

„Този проект е изключително важен за Стара Загора и бъдещето на Зелената сделка. Една икономическа дейност може да бъде заменена само с друга икономическа дейност“, обясни той и подчерта, че много авторитетни издания посочват като минус за Стара Загора липсата на готови индустриални терени с изградена инфраструктура.

Бъдещи инвеститори са проявили интерес към терени от Индустриална зона „Загоре“, чийто капацитет вече е наполовина запълнен.

Кметът отчете, че предсрочно ще приключи ремонтът по облагородяване на Станционната градина в Стара Загора. В срок ще бъде завършен и старозагорският Зоопарк. Заради лоши метеорологични условия и извънредните мерки в страната ремонтните дейности бяха спирани, но изпълнителят е уверил администрацията, че крайният срок ще бъде спазен. Очаква се предсрочно да завърши и ремонтът на Руския пазар.

Започна работата и по втория етап за подмяна на канализационната мрежа в кв. „Самара 1“, информира още Тодоров и обясни, че финансирането от ПУДООС се получава на етапи, а средствата са само за канализация и водоснабдяване. „Хората очакват, че когато се работи по такъв проект ще се извършва и асфалтиране и ремонт на тротоари. Това обаче става с общински средства“.

Предстои да започнат дейностите по ремонт на Летния театър и на Драматичен театър „Гео Милев“.

„Това са част от приоритетите, по които ще работим тази година извън рамките на бюджета, който предстои да приемем. Той все още не е готов като рамка и затова не е представен пред Общинския съвет. Забавихме се, защото сме зависими от държавно делегираната дейност, която очаквахме да получим“, информира кметът Тодоров.

Бюджет 2021 на община Стара Загора ще бъде представен на сесията на Общинския съвет през месец февруари.

Дарик

Continue Reading

Стара Загора

Виж с коя бюлетина номер ще се явяват партиите и коалициите на парламентарния вот

Published

on

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване в парламентарните избори на 4 април.

Първата партия, която бе изтеглена от избирателната кутия по време на жребия бе “Възраждане на отечеството” с бюлетина номер 12 за предстоящия парламентарен вот.

Патриотична коалиция “Воля-НФСБ” получи номер 24 в бюлетината за гласуване, ПП “Благоденствие” – обединение и градивност получи номер 23, “Граждани от протеста” – 17, ПП “Глас народен” – 19, Движение на непартийните кандидати – 20, Партия на зелените – 25, Пряка демокрация – 30, “Атака” – 7, ПП “Правото” – 22, Републиканци за България – 21, ПП “Общество за нова България” – 26, ДПС – 9, ПП “Нация” – 15, Коалиция “Изправи се! Мутри вън!”- 18, Български съюз за директна демокрация – 27, ПП ВМРО – 1, ГЕРБ-СДС – 28, Български национален съюз – 3, “Възраждане” – 5, Движение заедно за промяната – 13, БНО – 14, Българска прогресивна линия – 10, Ние, гражданите – 2, БСП за България – 4, ПП “Има такъв народ” – 29, Демократична България – 11, ПП АБВ – 6КОД – 8 и ПП МИР – 16.

Припомняме, че при предишните парламентарни избори през 2017 г. БСП и ГЕРБ имаха последователни номера, съответно 10 и 11. 

Тогава в парламентарния вот участваха 13 партии и 9 коалиции. 

Continue Reading

Стара Загора

Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод Националния празник 3 март и честване на 143 години от Освобождението на България

Published

on

„Уважаеми старозагорци,
Уважаеми гости на Стара Загора,

Днес, 3 март е денят, в който се прекланяме пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни герои, воювали за нашето свободно и достойно настояще. На този празничен ден, когато горди ще развеем българския трибагреник, нека не забравяме, че нашата свободата не е подарена, а извоювана благодарение на поколения българи, революционери, просветители и будители. Прекланяме се пред всички разпалили пламъка на родолюбието, на историческата памет, на националното достойнство.

Нека помним, че в 3 март, в националния ни празник, са вплетени не само достойнствата ни като народ, но и нашата отговорност пред бъдещето.

Нека възпитаваме децата си в любов към Родината и бащиното огнище, за да градим заедно, мъдро и все по-отговорно настоящето и идните дни. Делото на първостроителите, техните завети и мечти за силна и свободна България, са нашият пример за отговорност и патриотизъм днес.Техният завет е да бъдем единни, по-силни от всякога и да прегърнем нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България!

Честит Национален празник!“, се казва в поздравителния адрес на Тодоров.

Continue Reading

Стара Загора

Промяна в разписанието на обществения транспорт в Община Стара Загора на 3 март

Published

on

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че на празничния 3 ти март, вътрешноградските автобусни и тролейбусни линии на обществения транспорт ще се осъществява по обичайния си маршрут с неделно разписание.

Изключете правилната автобусна линия №51, която ще се изпълнява със съботно разписание.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com