Избраха Царица на Августиада 2020

17-годишната Жанита Христова от Стара Загора беше избрана за Царица на Августиада 2020. Церемонията се състоя тази вечер на сцената на Държавна опера Стара Загора и бе част от Фестивала на виното и културното наследство, който започна днес в Стара Загора. За короната се състезаваха 19 момичета. Жанита Христова получи и отличието на “Ивет Фешън”. 

Подгласнички на победителката станаха Доника Желязкова (2 място) и Преслава Дончева (3 място). Стиляна Въргова пък получи наградата на публиката. Гласуването за нея бе осъществено в социалната мрежа Фейсбук и стартира на 14 септември. Призът на Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите беше присъден на Валентина Вапцарова.

Царицата на Августиада 2020 и нейните подгласнички ще поведат Дефилето на тазгодишното издание на Фестивала. То започва в 10.00 часа и в него ще се включат представители на изложителите, на хотелиерите и ресторантьорите, шеф готвачи, ученици от Професионалната гимназия “Райна Княгиня”, фолклорни състави от читалище “Климент Охридски”, Кукленият театър в Стара Загора.Фестивалът на виното и културното наследство продължава до неделя на Античната улица в Стара Загора.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com