За бездомни кучета в района на Зоопарка на Аязмото сигнализират граждани

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 12 до 15 август са отчетени малко над 300 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Съобщено е за гонки с мотори и автомобили по ул. „Любен Каравелов“.

Извършени са проверки по сигнали за изхвърляне на строителни отпадъци на нерегламентирани места. Съставени са административни санкции на установените нарушители. Издадено е предписание на домоуправител на жилищен блок, чиято мазилка се рони и създава предпоставка за инцидент.

За бездомни кучета е сигнализирано в района на Зоопарка на Аязмото, в местността „Баритна мина“, както и в кв. „Казански“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Извършена е проверка по сигнали за свободно разхождане на домашни кучета в двора на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ и за силен лай на домашен любимец в двор на къща.

Старозагорци са подали оплаквания още и от силна музика от заведения и домове, шумни компании на открито, необходимост от премахване на сухи клони на дървета и други.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com