Зашеметяваща танцова вечер очаква почитателите на балета

Зашеметяваща танцова вечер очаква почитателите на балета на 10 юли, от 19.00 часа. На сцената на Старозагорската опера ще бъдат представени за първи път трите танцови миниатюри „Танц при изгрев слънце“, „Лотос“, и „Следващият“. Трима изключителни хореографи ще вдъхнат живот на своите идеи и ще изразят чрез изкуството на талантливите балетни артисти своите поетични послания.


Истинска световна премиера – не само като хореографски изказ, но и като музика, е балетът „Танц при изгрев слънце“. Зрителите ще имат възможността да се насладят на мистичното очарование на изпълнен с виртуозност и символика  дивертисментен танц, облян от светлината на слънчевия изгрев.

танцова вечер


„Лотос“ призовава да бъдем като цвета на лотоса – да се съживяваме всеки ден и да се изправяме пред трудностите смело. Защото именно цветето лотос е отлична метафора за хората, които са в състояние да преодолеят мъката със спокойствие, самоконтрол и постоянство.

танцова вечер


За финал на авторската хореографска вечер утвърденият извън границите на България танцьор и хореограф Християн Бакалов –  новатор, експериментатор, неспокоен дух, ще пренесе на Старозагорска сцена една от първите си танцови хореографии, донесла му международен успех. Това е изцяло мъжки танц по популярния шансон на Жак Брел „Au Suivant”. 

танцова вечер


Билети за премиерната хореографска вечер на 10 юли могат да бъдат закупени от касите на Държавна опера-Стара Загора и онлайн през сайта на Операта.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com