Затвор до 8 години за мъж обвинен за блудство

25-годишен мъж остава за постоянно в ареста и е привлечен като обвиняем за блудство. Задържаният е осъждан, а престъплението, за което е привлечен като обвиняем се наказва с лишаване от свобода от две до осем години. По отношение на опита за изнасилване срещу обвиняемия се води друго досъдебно производство.

На 18 януари в района на кооперативния пазар в областния град мъжът нападнал жена и се опитал да я изнасили. След като не успял, той избягал от местопрестъплението и се насочил към района на жп гарата. Там обвиняемият срещнал 17-годишно момиче, заплашил я с нож и я принудил да осъществи с него орален сексуален акт. Мъжът избягал и се укривал от органите на полицията. В края на месец януари бил установен и задържан, след което и привлечен към наказателна отговорност

Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо мъжа мярка „задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com