Започнаха дейности по облагородяването на парк „Йордан Капсамунов“ в Стара Загора

Започнаха дейности по облагородяването на парк „Йордан Капсамунов“ в Стара Загора.

След основно почистване на двата водоема и парка, в който се намират, екипите на ОКД боядисаха парапетите на пристана, монтираха и шест нови пейки и бяха поставени още 5 бетонови кошчета за смет.

парк Стара Загора


Следващата седмица ще бъдат боядисани и другите пейки в парка, за да може той и езерото да станат по-привлекателни за старозагорци и гости на града, съобщи Николай Стоев директор на Дирекция “Транспорт, чистота и екология ” към община Стара Загора.

Усилията в тази посока ще продължат през цялата година, като се надяваме заедно с гражданите да опазим направеното и да поддържаме чистотата и съоръженията на необходимото ниво, уверяват от  още Дирекция “Транспорт, чистота и екология” към Община Стара Загора.

парк Стара Загора


Паркът се намира срещу Станционната градина и носи името на един от най-видните граждани на Стара Загора – Йордан Капсамунов. Той е известен политик, общественик и кмет на града в продължение на десет години за периода от 1952 г. до 1962 г., когато реализира поредица от много важни строителни дейности в града.

Умира през 1991г. Почетен гражданин на Стара Загора от 1985г.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com