Задържаха 17-годишен за кражба на пари от детска клатушка в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.К., на 17 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02/03.04.2019 г. в Стара Загора, в условията на повторност, при немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи: пари – сумата от 60 лв., собственост на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като макар и непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си – престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4, т.7, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28,ал.1, вр.чл.63, ал.1, т.3 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Р.К. досъдебно производство е установено, че на 02.04.2019 г. той решил да извърши кражба. В тъмната част на денонощието обвиняемият се намирал в централната градска част на Стара Загора, където посетил обособен кът за детски забавления. Използвайки техническо средство, той разбил детска електрическа развлекателна играчка и отнел намиращите се в нея монети на обща стойност 60 лева. Част от средствата Р.К. похарчил за лични нужди. По-късно през деня, на 03.04.2019 г., той бил заловен от полицията

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер. Деянието на 02/03.04.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Р.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com