Стара Загора

Задържаха рецидивист с 18 присъди, извършил кражба

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ивайло В., на 34 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че  на 9.12.2017 г. в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – осем броя кутии с шоколадови бонбони, на обща стойност 62 лева,от владението на управителя на търговския обект, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив, – престъпление по чл.196,ал.1,т.1 вр.чл.194,ал.1 вр.чл.29,ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан общо 18 пъти, включително за тежки умишлени престъпления от общ характер и за такива, с идентична правна квалификация на процесното деяние. Деянието на 9.12.2017 г. е извършено в условията на опасен рецидив.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ивайло В.  е извършил  деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ивайло В. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com