Стара Загора

Задържаха рецивидист за кражба

Районна прокуратура-Стара Загора задържа рецидивист за разбиване на автомобил иизвършена кражба от негоМъжът задигнал вещи за малко над 1 000 лева.

Преди две години 38-годишниятобвиняем разбил прозореца на паркиран автомобил, близо до военно поделение в Стара Загора. От колата той задигнал дамска чанта и спортен сак, в които имало мобилен телефон, портфейл с 25 лева, спортен екип и ключове, всичко на стойност 1 074 лева. След извършената кражба обвиняемият продал част от вещите и се укрил от полицията. Това станало и причина да бъде обявен за общодържавно издирване.

По искане на прокуратурата съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ за 38-годишния мъж. Той е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Обвиняемият нееднократно е изтърпявал наказание лишаване от свобода ефективно.

Районен съд – Стара Загора реши, че съществува реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

По темата 

кражбаСтара ЗагораРайонен съдрецивидистКоментирай

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com