Задържаха отново мнимия лекар Евгени Коцев, продължавал да практикува в Стара Загора

Районната прокуратура в Стара Загора задържа Евгени Коцев, който е практикувал повторно лекарска професия без правоспособност. Той е осъждан многократно, включително и за това, че е практикувал лекарска професия в ромския квартал “Лозенец” без дори да е завършил “Медицина”. 

По искане на Районна прокуратура – гр. Стара Загора съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Е.К. на 48 години, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че през периода от месец септември 2018 г. до 03.06.2019 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението – професия на лекар, без да притежава за това съответната правоспособност, като деянието е извършено в условията на повторност, информират от прокуратурата. 

В хода на образуваното срещу Коцев производство е установено, че същият живеел в Стара Загора в кв.“Лозенец“. Същият бил завършил висше образование за медицински специалист, но към момента бил безработен. За да си осигурява доходи, задържаният започнал да практикува професията на общо практикуващ лекар, като обособил помещение като лекарски кабинет, в което приемал болни пациенти, предписвал и назначавал лечение, издавал съответни медицински документи

Коцев е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като са му налагани различни по вид и размер наказания, в това число и ефективно „лишаване от свобода“. Обвиняемият е бил осъждан за извършени от него престъпления по чл.324 от НК през 2009 г. и през 2011 г., припомнят от прокуратурата.

Районен съд – гр. Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Е.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо 48-годишния Евгени Коцев мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com